News

Komentari 9

Duškovo tijelo tri sata su tražili nakon eksplozije boce u Bilju

Duškovo tijelo tri sata su tražili nakon eksplozije boce u Bilju

Duško Gages (47), koji je poginuo u eksploziji kuće u Bilju, bio je poznat po tome što je odmalena volio i jahao konje. Radio je i kao potkivač konja, trčao utrke kao džokej i trenirao ih za jahanje

U strahovitoj eksploziji u četvrtak navečer do temelja je uništena obiteljska kuća Duška Gagesa (47) u Bilju kod Osijeka. U trenutku eksplozije on je bio u kući i njegovo mrtvo tijelo pronađeno je nakon tri sata pretrage ruševina koje su obavljali brojni vatrogasci pristigli na mjesto događaja te GSS s potražnim psima. Vjeruje se kako je eksploziju uzrokovalo zapaljenje plina koji je curio iz plinske boce unutar kuće.

- Živim pored Duška i viđao sam ga svaki dan. Vidio sam ga i taj dan, sat ili dva prije nego što će grunuti ta eksplozija. Sreli smo se u dvorištu. On je nakratko izašao iz kuće, nešto se okolo muvao, a ja sam bio u dvorištu pored. Vidio sam da tetura - govori nam jedan od susjeda nesretnog Duška.

- Čim sam prilazio kući, uokolo se osjetio jak miris plina. U cijelom je naselju nestalo struje. Odmah sam vidio da je tu Duškov auto i bio sam siguran da je on u kući. No kući se nije moglo priči jer je, osim što je bila posve srušena, i gorjela. Ubrzo su došli vatrogasci i počeli sve gasiti - kaže susjed pa dodaje kako je Duško posljednjih dana bio depresivan.

- Grijao se na drva. Štednjak mu je bio na struju. Osim toga, nikad nije ni kuhao jer mu je mama svakoga dana donosila ručak. Ona živi nedaleko u drugoj kući - priča susjed koji kaže kako je Duško bio poznat u Bilju po tome što je odmalena volio i jahao konje. Radio je čak i kao potkivač konja, trčao utrke kao džokej i trenirao ih za jahanje.

Osijek: Posljedice nakon eksplozije kuće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba

Tri sata vatrogasci su s bagerom i rukama prekapali ruševine Duškove kuće. U nekoliko navrata prostor je pretraživao i potražni pas no, zbunjivao ga je miris s požarišta pa ništa nije uspijevao naći. Nešto iza ponoći otkriveno je Duškovo tijelo, ispod velikog zida kojega je maknula vilica bagera. Pored njega pronađena je i čitava plinska boca.

Policija i vatrogasni inspektori naknadno će izvijestiti i razlozima istjecanja plina iz plinske boce i okolnostima ove eksplozije u kojoj je nastradao Duško Gages.