Duškovo tijelo tri sata su tražili nakon eksplozije boce u Bilju | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Duškovo tijelo tri sata su tražili nakon eksplozije boce u Bilju

Duškovo tijelo tri sata su tražili nakon eksplozije boce u Bilju
4

Duško Gages (47), koji je poginuo u eksploziji kuće u Bilju, bio je poznat po tome što je odmalena volio i jahao konje. Radio je i kao potkivač konja, trčao utrke kao džokej i trenirao ih za jahanje

VIDEO

U strahovitoj eksploziji u četvrtak navečer do temelja je uništena obiteljska kuća Duška Gagesa (47) u Bilju kod Osijeka. U trenutku eksplozije on je bio u kući i njegovo mrtvo tijelo pronađeno je nakon tri sata pretrage ruševina koje su obavljali brojni vatrogasci pristigli na mjesto događaja te GSS s potražnim psima. Vjeruje se kako je eksploziju uzrokovalo zapaljenje plina koji je curio iz plinske boce unutar kuće.

- Živim pored Duška i viđao sam ga svaki dan. Vidio sam ga i taj dan, sat ili dva prije nego što će grunuti ta eksplozija. Sreli smo se u dvorištu. On je nakratko izašao iz kuće, nešto se okolo muvao, a ja sam bio u dvorištu pored. Vidio sam da tetura - govori nam jedan od susjeda nesretnog Duška.

- Čim sam prilazio kući, uokolo se osjetio jak miris plina. U cijelom je naselju nestalo struje. Odmah sam vidio da je tu Duškov auto i bio sam siguran da je on u kući. No kući se nije moglo priči jer je, osim što je bila posve srušena, i gorjela. Ubrzo su došli vatrogasci i počeli sve gasiti - kaže susjed pa dodaje kako je Duško posljednjih dana bio depresivan.

- Grijao se na drva. Štednjak mu je bio na struju. Osim toga, nikad nije ni kuhao jer mu je mama svakoga dana donosila ručak. Ona živi nedaleko u drugoj kući - priča susjed koji kaže kako je Duško bio poznat u Bilju po tome što je odmalena volio i jahao konje. Radio je čak i kao potkivač konja, trčao utrke kao džokej i trenirao ih za jahanje.

Osijek: Posljedice nakon eksplozije kuće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba

Tri sata vatrogasci su s bagerom i rukama prekapali ruševine Duškove kuće. U nekoliko navrata prostor je pretraživao i potražni pas no, zbunjivao ga je miris s požarišta pa ništa nije uspijevao naći. Nešto iza ponoći otkriveno je Duškovo tijelo, ispod velikog zida kojega je maknula vilica bagera. Pored njega pronađena je i čitava plinska boca.

Policija i vatrogasni inspektori naknadno će izvijestiti i razlozima istjecanja plina iz plinske boce i okolnostima ove eksplozije u kojoj je nastradao Duško Gages.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.