Obavijesti

News

Komentari 46

Anušić i Čuljak uz Plenkovića, u HDZ-u se formira i drugi blok

Anušić i Čuljak uz Plenkovića, u HDZ-u se formira i drugi blok
1

Andrej Plenković navodno već sada ima potporu 20 šefova županijskih organizacija. Iako se nagađalo kako bi mogao imati više protukandidata, oni bi trebali formirati jedan 'oporbeni' blok...

Članovi HDZ-a nestrpljivo očekuju raspravu na Predsjedništvu stranke u petak u 15 sati kada bi se napokon trebao saznati datum unutarstranačkih izbora na kojima će se birati predsjednik stranke, zamjenik i četiri potpredsjednika.

Izbori bi se, kako saznaje 24sata od sugovornika bliskog vrhu stranke, trebali održati polovinom ožujka, najvjerojatnije 15-tog u mjesecu. Za sada se u stranci govori kako se stvaraju dva bloka, jedan je Plekovićev, a drugi Alternativa koju predvodi Miro Kovač.

Plenkovićev kandidat za zamjenika trebao bi biti Ivan Anušić, šef kampanje Kolinde Grabar Kitarović za predsjedničke izbore, a jedan od kandidata za potpredsjednika svakako će biti Tomislav Čuljak koji je nekada bio dio ‘svetog trojstva’, kako su u vrijeme Karamarka zvali savez Karamarko, Vaso i Čuljak. 

- Čuljak i Plenković su se dogovorili. Plenković ima njegovu veliku podršku - govori nam sugovornik iz krugova Tomislava Čuljka. Što se, pak, tiče saveza Alternativa njega čine Miro Kovač koji će biti kandidat za predsjednika, a Ivan Penava biti će kandidat Alternative za zamjenika. Davor Ivo Stier trebao bi biti kandidat za potpredsjednika.

Po dogovoru saveza Alternative vidi se da neće ići razjedinjeni, a Stier je  pokazao da nije vlastohlapljiv, rekao je sugovornik iz HDZ-a blizak desnoj struji. 

Iz Plenkovićeva kruga stižu informacije da je uz njega stalo čak dvadeset šefova županijskih organizacija. Navodno samo podršku nije dobio Damira Jelića, predsjednika ŽO Karlovačke žuoanje. 

- Fokusirani smo na izbore za predsjednika stranke. Sve ćete uskoro znati, - rekao je sugovornik iz Plenkovićeva kruga.