News

Komentari 46

Anušić i Čuljak uz Plenkovića, u HDZ-u se formira i drugi blok

Anušić i Čuljak uz Plenkovića, u HDZ-u se formira i drugi blok

Andrej Plenković navodno već sada ima potporu 20 šefova županijskih organizacija. Iako se nagađalo kako bi mogao imati više protukandidata, oni bi trebali formirati jedan 'oporbeni' blok...

Članovi HDZ-a nestrpljivo očekuju raspravu na Predsjedništvu stranke u petak u 15 sati kada bi se napokon trebao saznati datum unutarstranačkih izbora na kojima će se birati predsjednik stranke, zamjenik i četiri potpredsjednika.

Izbori bi se, kako saznaje 24sata od sugovornika bliskog vrhu stranke, trebali održati polovinom ožujka, najvjerojatnije 15-tog u mjesecu. Za sada se u stranci govori kako se stvaraju dva bloka, jedan je Plekovićev, a drugi Alternativa koju predvodi Miro Kovač.

Plenkovićev kandidat za zamjenika trebao bi biti Ivan Anušić, šef kampanje Kolinde Grabar Kitarović za predsjedničke izbore, a jedan od kandidata za potpredsjednika svakako će biti Tomislav Čuljak koji je nekada bio dio ‘svetog trojstva’, kako su u vrijeme Karamarka zvali savez Karamarko, Vaso i Čuljak. 

- Čuljak i Plenković su se dogovorili. Plenković ima njegovu veliku podršku - govori nam sugovornik iz krugova Tomislava Čuljka. Što se, pak, tiče saveza Alternativa njega čine Miro Kovač koji će biti kandidat za predsjednika, a Ivan Penava biti će kandidat Alternative za zamjenika. Davor Ivo Stier trebao bi biti kandidat za potpredsjednika.

Po dogovoru saveza Alternative vidi se da neće ići razjedinjeni, a Stier je  pokazao da nije vlastohlapljiv, rekao je sugovornik iz HDZ-a blizak desnoj struji. 

Iz Plenkovićeva kruga stižu informacije da je uz njega stalo čak dvadeset šefova županijskih organizacija. Navodno samo podršku nije dobio Damira Jelića, predsjednika ŽO Karlovačke žuoanje. 

- Fokusirani smo na izbore za predsjednika stranke. Sve ćete uskoro znati, - rekao je sugovornik iz Plenkovićeva kruga.

Najčitaniji članci