Obavijesti

News

Komentari 3

Dva kanadera gase požar kod Trogira: Prvi let ove sezone...

Iz Ministarstva obrane su priopćili kako zajedno s Oružanim snagama RH sudjeluju u pripremi i provedbi protupožarne sezone 2018., temeljem Programa aktivnosti Vlade RH

VIDEO

Dva kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u utorak predvečer upućena su na gašenje požara na lokaciji Marina-Vrsine-Najevi kod Trogira, što je i prvi požar u kojem su angažirane zračne snage od početka ovogodišnje protupožarne sezone koja je počela 1. lipnja.

Iz Ministarstva obrane su priopćili kako zajedno s Oružanim snagama RH sudjeluju u pripremi i provedbi protupožarne sezone 2018., temeljem Programa aktivnosti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. i Zakona o obrani.

Sukladno Programu aktivnosti, MORH izrađuje Operativni plan korištenja i pomoći OS RH u zaštiti kod požara otvorenog prostora, koji postaje sastavni dio Državnog plana angažiranja vatrogasnih snaga koje sudjeluju u gašenju požara.

OS RH djeluju na temelju Operativnog plana i zapovijedi nadređenih prema utvrđenoj shemi zapovijedanja, izvješćivanja i koordinacije, sukladno zakonskim i podzakonskim propisima iz područja obrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, temeljem Programa aktivnosti Vlade, u prostorima Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u Divuljama kod Trogira za vrijeme trajanja protupožarne sezone (1. lipnja – 30. rujna) Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s MORH-om, MUP-om i drugim tijelima sustava domovinske sigurnosti ustrojila je Operativno vatrogasno zapovjedništvo RH. 

O tom je zapovjedništvu oprema za prijenos slike i prikaz svih relevantnih informacija u realnom vremenu, odakle se rukovodi i koordinira uporaba Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u gašenjima požara.

Zadaća OS RH kroz trajanje protupožarne sezone je pružanje pomoći i potpore lokalnoj zajednici i vatrogasnim postrojbama u gašenju požara otvorenog prostora, izviđanje iz zraka, prevoženje vatrogasnih i snaga kopnene vojske i materijalno-tehničkih sredstava zrakom, opskrbljivanje vodom pripadnika vatrogasnih snaga i kopnene vojske i stanovništva ugroženog požarom te spašavanje i evakuacija svih sudionika u gašenju požara, kao i stanovništva ugroženog požarom.

Za provedbu ovih zadaća iz sve tri grane OS RH (Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice) ustrojavaju se Protupožarne namjenski organizirane snage OS RH, zaključuju u MORH-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a