Obavijesti

News

Komentari 146

Ukrajina: Od početka invazije Rusi su ispalili 2.811 raketa

Ukrajina: Od početka invazije Rusi su ispalili 2.811 raketa

Danas je 127. dan ruske agresije na Ukrajinu. Rusi nastavljaju s granatiranjem ukrajinskog teritorija, samo u posljednja četiri dana ispalili su 131 raketu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.42

Ukrajina: U Liščansku je i dalje 15.000 civila

22.07

Ukrajina: Većina vojnika koja se danas vratila je i dalje teško ranjena

21.20

Prve fotografije oslobođenih vojnika Azovstala

20.32

Rusija najavila da će odgovoriti na povećanje broja vojnika SAD-a u Europi

Rusija je u srijedu zaprijetila odgovoriti svojim mjerama na najavljena povećanja broja američkih vojnika u Europi.

"Ono što se sada događa (nagomilavanje snagaNATO-a u istočnoj Europi) uvijek će potaknuti mjere kompenzacije s naše strane", rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, prenijela je novinska agencija TASS.

"Nećemo zatvarati oči pred ovim potezom. Imamo sposobnosti i resurse za to. Sigurnost će biti 100 posto zajamčena", rekao je Rjabkov.

Moskva je prošle godine ponudila Washingtonu razgovore o međusobnim sigurnosnim jamstvima kako bi se izbjegao scenarij eskalacije, rekao je Rjabkov, po agenciji Interfax.

20.20

Rusija rekla čelniku UN-a da je spremna pomoći spriječiti prehrambenu krizu

Rusija je kazala u srijedu da je spremna surađivati s Ujedinjenim narodima kako ne bi došlo do globalne prehrambene krize, te je voljna ispuniti svoje obveze u izvozu hrane i gnojiva.

Obećanja ruske suradnje dao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u razgovoru s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, kazalo je Lavrovljevo ministarstvo u izjavi.

U izjavi, međutim, nisu najavljeni nikakvi konkretni potezi, te su ponovljene ruske optužbe da su Ukrajinski postupci i zapadne sankcije krivi za krizu.

"Naglašeno je da je izvoz ukrajinskih žitarica otežan zbog miniranja Crnog mora od strane Kijeva", stoji u izvješću.

"Osim toga, spremnost Rusije da nastavi ispunjavati svoje obveze izvoza hrane i gnojiva potvrđeno je, usprkos činjenici da je njihova provedba uvelike zakomplicirana zbog ileganih jednostranih sankcija zapadnih zemalja te poremećaji u globalnoj proizvodnji i lancima opskrbe zbog pandemije koronavirusa."

Komentari 146