News

Komentari 9

Džip pretvorili u vozilo Djeda Božićnjaka i donijeli darove u Centar za rehabilitaciju u Vrlici

Džip pretvorili u vozilo Djeda Božićnjaka i donijeli darove u Centar za rehabilitaciju u Vrlici

Članovi HGSS-a za korisnike Centra priredili su pravi mali spektakl. Njihovo prijateljstvo sa štićenicima s intelektualnim teškoćama traje već godinama, no ovoga Božića, zbog pandemije, nisu se mogli družiti

Članovi HGSS-a stanice Split još jednom pokazali su veliko srce, ali i kreativnost u želji za razvesele korisnike Centra za rehabilitaciju "Fra Ante Sekelez" u Vrlici. Pred centar su stigli u Santamobilu uz puno specijalnih efekata. Svojim dolaskom ispunili su 66 želja korisnika Centra, a darova je bilo i više od toga. No, nije sve išlo baš sasvim glatko. HGSS-ovcima se pokvario quad, pa su u zadnji tren osposobili Land Rover i pretvorili ga u vozilo Djeda Božićnjaka. 

- Ma bilo je prekrasno, HGSS je priredio pravi spektakl. Kako se zbog epidemioloških mjera ne smijemo družiti, oni su došli automobilom ispred naših zgrada, bilo je snijega, magle, glazbe, a naši korisnici su gledali s balkona – kaže nam ravnateljica Centra za rehabilitaciju u Vrlici, Ivana Klarić Kukuz. Dodaje kako njihovo prijateljstvo s HGSS-om traje već godinama, a zahvaljujući njihovom angažmanu korisnici su imali prilike obići neke špilje, ići su u berbu mandarina, u kazalište... Što su sve korisnici poželjeli dobiti, pitamo ravnateljicu. 

- Ma to su vam zaista skromne želje, poput čokolade, sata, kišobrana... U ovoj priči nije stvar ni u poklonima, već u gesti i empatiji naših prijatelja iz HGSS-a. Posebno hvala i Anki Đikić iz udruge Anđeli koja često vodi ovakve inicijative – govori Klarić Kukuz. Naglašava kako ovakve akcije puno znače svima u Centru, pogotovo korisnicima koji su u izolaciji, obitelji su im često daleko i ne mogu doći, a nekakav društveni život je pao na ništa. 


- Gorski spašavatelji su naši stari prijatelji, a prijateljstvo ne može ništa priječiti, pa ni koronavirus. Ne nedostaje našim korisnicima ni bombona ni čokolada, mi smo za njih također pripremili poklone. Ovakve stvari njima puno više znače, da vide da netko na njih misli – kaže nam Klarić Kukuz zahvaljujući svima na trudu. U cijeloj akciji najviše se angažirao Boris Omrčen, a kao dugogodišnjeg prijatelja Centra ravnateljica ističe i Petronija Tasića. Ovo je 12. put da su HGSS-ovci uveličali Božić štićenicima u Vrlici, a pokloni su, kao i svake godine, stizali iz cijele Hrvatske. 

Najčitaniji članci