Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Edukacija: ‘Sad znam koje su mi opcije za vraćanje duga’

NAUČI ISKOČITI IZ DUG: Nakon četiri hrvatska grada besplatna radionica za blokirane građane na kojoj mogu čuti savjete stručnjaka i naučiti kako izaći iz blokade održat će se i u Sisku

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
8 komentara

Nakon uspješno održanih radionica u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci edukacijski ciklus radionica za zadužene građane pod nazivom ‘Iskoči iz duga’ nastavlja se u Sisku u utorak 19. lipnja.

- Drago nam je što smo došli na radionicu jer smo čuli za mogućnosti za koje nismo znali. Prečesto kao građani nismo upoznati sa svim opcijama koje se nude, a kada se o tome krenemo raspitivati samo nas se šalje od šaltera do šaltera, dok se dugovi u međuvremenu gomilaju. Ovakvih radionica bi svakako trebalo biti više. Kad si zadužen dobro je r znati koje su ti sve mogućnosti i na čemu si - rekao nam je jedan od sudionika radionice u Rijeci. Hrvatska udruga banaka (HUB) s tvrtkom BE-ON, specijaliziranom za blokirane, diljem zemlje organizira radionice za prezadužene “Iskoči iz duga”. Radionice su namijenjene za sve blokirane kako bi ih informirali da su mnogi možda na svega nekoliko mjeseci da ih se deblokira, ali uz pomoć financijskog stručnjaka. Dosadašnja iskustva pokazala su da je ponekad moguće deblokirati i polovicu onih koji posjete radionice, naročito one sa stalnim primanjima te ako i njihovi dugovi ne prelaze 220.000 kuna, nakon nagodbe s vjerovnicima uz pomoć stručnjaka. Svi koji dođu na radionicu mogu doznati kakva je mogućnost da dužnik izađe iz blokade i na koji način. Stručnjaci koji predaju na radionicama svakome pristupaju individualno jer svaki blokirani građanin ima svoje specifičnosti i uzroke zašto je blokiran. Kroz razgovor sa sudionicima radionica analiziraju problem i traže rješenje kako izaći iz situacije u kojoj osoba nema financijsku slobodu. Više o tome kako izaći iz duga možete doznati u utorak, 19. lipnja, na radionici u Sisku. Radionica će se održati u 17 sati u prostorijama HGK, Ul. Silvija Strahimira Kranjčevića 16. 

Dodatne informacija o radionicama moguće je dobiti preko maila radionice@be-on.hr ili na telefon 01/24 24 24 2.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message