Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
članak

Svih 11 eurozastupnika složno: Pustite Hrvatsku u Schengen!

Nakon Slovenaca, Europskoj komisiji pisalo je i 11 europarlamentaraca iz Hrvatske. U pismu navode da se ta institucija mora oduprijeti pokušaju politizacije procesa, pa i od strane slovenskih zastupnika.

Komentari 69 Prikaži odgovore
Popularni
 • Popularni
 • Od najstarijeg
 • Od najnovijeg
 • Avatar ZG U SRCU
  ZG U SRCU

  Čim prije Schengen na Hrvatsko - bosansku granicu!

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:15
 • Avatar intellectus
  intellectus

  Je li se nije moglo prije već reagirati na istup slovenskih parlamentaraca, bojim se da je ovo malo prekasno?!

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 21:13
 • Avatar Samuray
  Samuray

  Nikakvo čudo što se Slovenci bune za Šengen. Ako je Šengen na njihovim granicama onda oni istu mogu slobodno i kontrolirati i recimo žilet žicu staviti i nadzor granice onako kako to oni odrede. Osloniti se na Hrvatsko-Bosansku granicu ??? ...prikaži još! svakodnevno možemo svjedočiti prolasku stotinama migranata kroz tu granicu. Zašto se Hrvatska ne pobrine za taj problem ,e to je već veliko pitanje? Da može ,svakako može i nije istina da vlada poduzima sve po tom pitanju. Prvo pitanje je što znači Marakeški potpis ugovora? zašto vojska već odavno nije na granicama i zašto kritični dijelovi granice nisu ograđeni žilet žicom . Znamo jako dobro kako se riješavaju ovakvi problemi , ali se pravimo grbavi i onda bi od Slovenaca očekivali da nam samo tako prepuste nadzor nad Šengenom. logično je da neće.

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 18:17
 • Avatar AmbrozStubički
  AmbrozStubički

  Uvijek su oni složni kad podkradaju Hrvatsku, ostalo je predstava za javnost.

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:08
 • Avatar croarmy47
  croarmy47

  Nadajmo se najboljem, sutra zeleno svijetlo EK za ulazak Hrvatske u Shengen

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 17:34
 • Avatar jack_daniels_1
  jack_daniels_1

  Prvo! Po kojoj osnovi i po kojim referencama je gosp. Valter Flego ta osoba koja treba zastupati interese Hr naroda? Prije svog mandata u Eu parlamentu cime je on uopce zaslužio da bude župan istarske županije? Nitko za njega nije ...prikaži još! niti znao po imenu, a kamoli po dijelu. Ids namješta svoje igrače u dogovoru sa pojedinim strankama na profitabilne funkcije istovremeno držeći svoje pozicije u Istri i podilazeci strankama koje im to mogu omoguciti. O tom Flegu nitko ništa ne zna, kada pitate stanovnika Istre. Cijela Hrvatska zbog takvih mrzi Istru. Samo da pojasnim....Ids, Flego i Jakovčić, prikupljaju glasove samo ids-ovaca i penzionera. Pošteni poljoprivrednici (koji nisu u prikrivenim Ids zadrugama), obrtnici koji glasaju drugačije, vlasnici d.o.o. poduzeća i svi ostali koji "pokušavaju" raditi,,,da...mogu raditi do jedne granice. Nakon toga sve je u moći Ids-a. Nitko u ovoj istarskoj županiji ne može ništa napraviti ako nije član Ids-a. To je toliko očito postalo da je već žalosno kako se time Dorh ne pozabavi. Istra je naprosto rob Ids-a i molim vas pomozite.

  5 Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:38
  • Avatar kaj.hr

   kaj.hr: Koliko vam Istra uplaćuje u proračun a koliko dobije natrag. Istra ,Kvarner , sjever Hrvatske i Dubrovnik drže domoljubima glavu iznad vode , .....................

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 17:14
  • Avatar croarmy47

   croarmy47: On je samo pokrenuo inicijativu, a ostali podrzali.

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 17:38
  • Avatar jack_daniels_1

   jack_daniels_1: Flego je ništa i niškoristi. To kao prvo da se razumijemo. Ids je karcinom istarskog društva i Istre kao regije.

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 18:31
  • Avatar jack_daniels_1

   jack_daniels_1: Govorim kao Istrijan porijeklom u nazad nekoliko stotina godina, ali doslovno. Niti furešt, niti Talijan. Jakovčić, Flego...rade protiv Istre, odnosno isključivo, ali isključivo za svoj džep. Prisjetimo se starih, konzervatorski zaštićenih kamenih uličnih ploča, s trga Zlatnih vrata. Gdje li ...prikaži još! i su nestale? Zaboravilo se da su kod Jakovčića u njegovom agro iznajmljivačkom etno selu Sv, Juraj. Flego. Lik postavljen od strane Jakovčića, a kojeg nitko ne poznaje u ovoj Istri. Lik koji se naslikavao na svakoj fešti: bumbarskoj, fešti od sardela, fešti od tartufa, fešti od pršuta, fešti od puži, naslikavao se na svakom otvaranju djecjeg vrtića.... Pitam ja kao rođeni Istrijan...pa dobro tko je taj Flego?

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 22:01
  • Avatar croarmy47

   croarmy47: jack, Flego ti je parazit IDSa ko i Jakovcic, Miletic i ostali.

   Odgovori Utorak, 22.10.2019. u 09:05
 • Avatar Grof86
  Grof86

  Pa baš nigde ne vidim, da su Slovenci naši prijatelji. U stvari nemamo prijatelja na čitavom Balkanu. Za sve su nam krivi drugi, a šta smo radili 30 godina, da nismo napravili a ništa, osim povukli jednostrano granice. Ma kakav ...prikaži još! šengen, nismo ni za u EU, evo ti istine, pa lažite i dalje, pa makar nikad ne dobim penzije. LP

  11 Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:11
  • Avatar dal

   dal: I za sve smo samo mi krivi, jel'da? Neka se slažem s dobrim dijelom tvog komentara, ipak ga bar pola ne bi ''potpisao''.

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:15
  • Avatar urnebes

   urnebes: na žalost dobrim dijelom si u pravu.

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:39
  • Avatar Grof86

   Grof86: Pa mene tuku tuđa vrata po guzici godinama, živim u Šengenu, u Šengenu mi je svaka zemlja bolja od vlastite. Ipak volim nešto pročitati o svojoj zemlji, a kad pročitam me je sramota. Sad premlate ovoga, sad onoga, pa onda ...prikaži još! Amerikance, sad su na redu možda Englezi. Klanje u Beču, klanje u Avstaliji, pa ubistvo u Ukrajini u hotelu, Zamrzivač a što da nabrajam, pa normalan čovek ne želi živjeti u ovakvom društvo, i to niko na svetu ne radi..

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 17:10
  • Default avatar - NedojeBan

   NedojeBan: @grofe, Hrvatska nigdje nije jednostrano povukla granice, drži se međunarodnog prava i odluke Badinterove komisije po kojoj međurepubličke granice postaju međudržavne. To što se Sloveniji, srbiji i BiH prohtjelo "gricnuti" po dio hrvatskog teritorija mnogo govori o njima, a i ...prikaži još! o hrvatskoj trpeljivosti.

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 18:47
  • Avatar Dinamovac1957

   Dinamovac1957: Hrvatska nije tvoja vlastita zemlja szv. grofe , ostani ti lijepo živjeti u šengenu , ne komentiraj tuđu zemlju , ući ćemo mi u Schengen volio ti to ili ne , što se tiče zlovenaca riješit ćemo mi to snjima ...prikaži još! na pošten način ne na način na koji oni hoće ili žele !

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 19:05
  • Avatar dal

   dal: Grofe, al' ga ti navalja...Dakle, u tom ''šengenu'' nema frižidera..?

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 20:55
  • Avatar Grof86

   Grof86: E pa u Šengenu ima frižidera i to kvalitetnih, a u frižiderima ne držimo ljudskih tjela...

   Odgovori Utorak, 22.10.2019. u 13:58
  • Avatar dal

   dal: A je li? Da, onaj Trobec ih je držao u špaheru..Ma daj...ne budali, očito je da nemaš veze s Hrvatskom, nabrojit ovdi tri stvari, i na račun toga radit ''pravilo'', je bezobrazno i tendeciozno. Ako ćeš već tako, mi ovdi ...prikaži još! bar možemo hodat po cesti, bez straha da će se neka budala ''aktivirat'' s 20 kg trotila oko pasa...ili poklat nožem sve na što naleti...ili...Ma kome ja tumačim..pročitaj ( ako razumiješ taj tamo jezik ) dnevne novine, i usporedi s našima, pa izračunaj di ima više kriminala.

   Odgovori Utorak, 22.10.2019. u 14:19
  • Avatar Grof86

   Grof86: U Avstriji skoro nema kriminala, ako ne dođu balkanci...

   Odgovori Utorak, 22.10.2019. u 19:49
  • Default avatar - NedojeBan

   NedojeBan: Pretpostavljam kako si i ti u Austriji. :)

   Odgovori Utorak, 22.10.2019. u 20:32
  • Avatar Dinamovac1957

   Dinamovac1957: Po tvom znači szv.grofe da si i ti kriminalac !

   Odgovori Srijeda, 23.10.2019. u 01:45
 • Avatar Braslav
  Braslav

  Nisam shvatio, neki hrvatski zastupnik je trebao biti protiv ulaska u shengen?

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:13
 • Default avatar - horyx
  horyx

  Stotine migranata nam se prošverca mjesećno a da ih niti ne vidite pa bi vi čuvali vanjsku granicu EU? Jedino ako je želje Europe da se stvarno šverca ljude u EU, ona je Hrvatska vlada na čelu sa zločinačkom savršen izbor za to!

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 17:37
 • Default avatar - Lopud
  Lopud

  Nadam se da će odluka biti donesena i da Slovensko politiziranje neće to omesti. Ucjenjivali su nas za ulazak u EU, sad ucjenjuju kompromitiranom Arbitražom...Red je da se tome stane na kraj!

  1 Ponedjeljak, 21.10.2019. u 15:58
 • Default avatar - popevke_sam_slagal
  popevke_sam_slagal

  Tko pročita komentare na slovenskim portalima shvati da nam Slovenci nisu prijatelji već upravo suprotno. Zato ih, po ljeti, na Jadranu, kada se Slovenci silno trude ostvariti komunikaciju, tretiram isto kao muhu u prolazu. Muha ode, ali ovi ne odustaju.

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 17:01
 • Avatar ARMAGEDON
  ARMAGEDON

  Cit.....Schengenski prostor jedno je od najvažnijih postignuća Europske unije. Sloboda kretanja ljudi, roba i kapitala unutar Schengenskog prostora osigurat će bolju prometnu povezanost, jačanje vanjskih granica te jednostavniju gospodarsku suradnju Hrvatske i ostatka EU/// KLJUČNA riječ ( sloboda kretanja ljudi ...prikaži još! ...) Naravno samo "uvijeti " koji određuju tu slobidu kretanja su se drastično promjenili u ovih zadnjih godina otako se konfrontiraju politike po pitanju emigranata i samim time izazova koji određuju SIGURNOST ! Ono što je Hrvatska odmah trebala učiniti je postavljanje vojske na istočne granice čime bi se dala snažna poruka o ozbiljnosti sigurnosnti granica a ne ovo na čemu smo "pali" i što je prva iskoristila Slovenija koja je odaslala Europi poruku o našem radu na sigurnosti postavljanjem žilet žice i dodatno vojskom. ! Isto je učinio i Orban !

  4 Ponedjeljak, 21.10.2019. u 15:54
  • Avatar crazy mind

   crazy mind: kak da slusam govor"druga tite". vanjski i unutarnji neprijatelj je tu, jos si samo terbal napisat"cuvajte bratstvi i jedinstvo kao zjenicu oka svog" 😂

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:07
  • Avatar ARMAGEDON

   ARMAGEDON: @crazy mind Ako tko mrzi tita onda sam to ja ali za unutarnjeg i vanjskog neprijatelja nikada nije pogrješio. Može to tebi biti smješno no ako tko ima unutarnje i vanjske neprijatelje onda ih ima Hrvatska i to od samog ...prikaži još! prvog dana svog proglašenja samostalnosti ! Vjerujem da se time više bave oni koji su za to plaćeni no mi ostali bi takodjer trebali više utjecati na to jer inače će nam se desiti ovaj scenario Italije, Francuske a mogući su scenariji još jačeg proboja istočnih susjeda u razbijanju Hrvatske izvan ovih okvira koji su u sadašnjem " modusu operandi " a to su mediji i jugoudbaši !

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:14
  • Avatar tratincica66

   tratincica66: Ocu ic moc kupit rols rols bez carine i trosarine onda.ako moze onfa ok.ako ne bolje da nas ne pustaju

   Odgovori Ponedjeljak, 21.10.2019. u 18:40
  • Avatar crazy mind

   crazy mind: ma ne mislim ozbiljo da si fan broza nego mi je samo prevelika slicnost izmedu juge i eu. istina je da je puno razlika ali ono bitno je slicno: visenacionalka kojoj su jaki na celu a mali na zacelju. odluke ...prikaži još! e se donose drugdje a nase je da slusamo. jedino eto u jugi nismo smjeli skvicat a ovdje mozemo ali su rezultati slicni, oni odlucuju a mi postujemo odluke. pomalo me eu podsjeca na jugu prije raspada, svatko vuce na svoju stranu. nisam uvjeren u dobar ishod a puno njih predvida los razlaz. zar nam jedan takav nije bio dosta?

   Odgovori Srijeda, 23.10.2019. u 09:22
 • Default avatar - vidum
  vidum

  Pustite Hrvatsku. Iz EU.

  Utorak, 22.10.2019. u 00:13
 • Default avatar - Ivan Pavlinić
  Ivan Pavlinić

  svi govorimo da nas ucjenjuju slovenci što vjerojatno nije toćno jer slovenija je puna srba i bosanaca koji mrze hrvate a rade po direktivi matićne države koja se trudi svim silama napakostiti hrvatskoj ekonomski ili je blatiti medijski

  Utorak, 22.10.2019. u 09:30
 • Default avatar - Tirano
  Tirano

  Zapravo iako je Slovenija uložila žalbu za ulazak Hrvatske u Šengen, krivi smo mi Hrvati! Tko je neki dan čitao vjesti iz EU, tamo smatraju da granica Hrvatske i istočnih zemalja Balkana, mora biti snažna, kao Mađarska, a spominju dvojno ...prikaži još! državljanstvo gdje se ljudi naprosto šeću iz EU na Balkan? Vrijeme je da se granica BiH i Hrvatske postavi snažno kako dolikuje Zemlji koja želi u Šengen a ne da se Bosanci igraju EU pa prema potrebi Balkancima! To EU neće sigurno tolerirati! Neka se odluče "napokon" jesu li Bosanci Hrvati ili građani BiH! Tu leži istina koju se Plenki ne usudi izreći "javno"! Normalno bi bilo da je BiH u EU! Tada problema "nebi ni bilo"!

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 22:19
 • Avatar Anarhosindikalist
  Anarhosindikalist

  Iskreno, bmk..

  3 Ponedjeljak, 21.10.2019. u 15:59
 • Default avatar - JosipGvozden
  JosipGvozden

  Samo kad se vojska posalje na granicu Sa srbijom i BiH onda schenge

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:24
 • Default avatar - WS_od_96
  WS_od_96

  A što su trebali?

  Ponedjeljak, 21.10.2019. u 16:15
 • Avatar projekt_venus
  projekt_venus

  Kada ljudi koji su sami ne tako davno bježali od rata i bili izbjeglice ne mogu shvatiti položaj izbjeglica i kada ljudi koji svakodnevno odlaze u druge države kao migranti u potrazi za boljim životom ne mogu shvatiti položaj migranta, ...prikaži još! onda to uopće nisu ljudi jer nisu dovoljno inteligentni da bi se nazivali ljudima.

  Utorak, 22.10.2019. u 10:51
 • Avatar Miške
  Miške

  Kad Srbija i BiH, Crna Gora i Nagornja Makedonija budu u Schengenu, bit će i Rvatska..

  Utorak, 22.10.2019. u 05:02
 • Ne slažeš se? Komentiraj!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message