Obavijesti

News

Komentari 157

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda novi terminal na Plesu

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda novi terminal na Plesu
7

Novi terminal MZLZ Franjo Tuđman vrijedan je 331 milijun eura, a proteže se na 65 tisuća četvornih metara i na četiri razine. Trebao bi se otvoriti u ožujku

VIDEO

Novi terminal je stvarno veličanstven. Putovala sam svijetom i jako je sličan svjetskim aerodromima, rekla je čitateljica koja je jučer glumila putnicu. Zajedno s još oko 200 ljudi, uglavnom srednjoškolaca, studenata i umirovljenika, došla je testirati novi terminal Franjo Tuđman u zagrebačkoj zračnoj luci.



Imaginarno je letjela za Zadar, a nakon toga se pretvarala da dolazi iz Zadra. Prošla je registraciju putnika, potom kontrolu osobnih stvari, a onda su se svi uputili prema izlazu s kojega bi se u stvarnosti trebali ukrcati na avion.



- Impresivno je vidjeti čak 30 šaltera za registraciju putnika. Sve je išlo jako brzo. Oznake koje vas upućuju na željeno mjestu su posvuda te su dobro vidljive i razumljive. Korisni su i digitalni zidovi s kojih u trenu možete doznati kad vam avion polijeće i odakle - objasnila je čitateljica.


Dodala je da su i jučer još brojni radovi bili u tijeku te da je čekaonica za putnike još nedovršena, a sjedala su zamotana u folije. Na mnogim mjestima, tvrdi, vire žice i kablovi, a radnici buše i bruse punom parom.



- Suprug mi je inženjer građevine i oduševljen je izgledom aerodroma. Čak je i za pločice rekao da su vrhunski postavljene - otkrila je volonterka. Na kraju je pohvalila i parkiralište na kojem ima 1100 parkirnih mjesta.



Novi terminal vrijedan je 331 milijun eura, a proteže se na 65 tisuća četvornih metara i na četiri razine. Trebao bi se otvoriti u ožujku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...