Obavijesti

News

Komentari 342

VIDEO Evo što piše u kaznenoj prijavi protiv Natalije Price i Bandićevih suradnika

VIDEO Evo što piše u kaznenoj prijavi protiv Natalije Price i Bandićevih suradnika
2

Donosimo cijeli tekst kaznene prijave protiv Bandićevih suradnika i prijatelja koju je u četvrtak podnio stručnjak za zaštitu osobnih podataka Stjepan Perko iz Zagreba. Kaže da sad policija mora reagirati

VIDEO

Prijavu protiv Natalije Price, Gzima Redžepija, Sergija Ivanovića i još nepoznate osobe podnio je u četvrtak stručnjak za zaštitu osobnih podataka Stjepan Perko iz Zagreba. 

-  Idemo vratiti čast gradonačelniku - rekao je na ulasku u DORH. Unutra se zadržao svega 15 - ak minuta. 

- Podnio sam kaznenu prijavu u kojoj kao građanin želim znati zašto postoji toliko različitih verzija gradonačelnikove smrti i zašto se s druge strane, ako se radi o najmoćnijoj osobi nakon Tuđmana, ne ispituju okolnosti Bandićeve smrti. Na DORH-u je da utvrdi točne okolnosti smrti gradonačelnika - tvrdi Perko. 

Kaznena prijava napisana je na tri stranice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Kaznena prijava je protiv doktorice dentalne medicine Natalije Price, Sergija Ivanovića, doktora medicine Gzima Redžepija i nepoznatog počinitelja - govori Perko.

Tvrdi da je njegov motiv vraćanje časti Milanu Bandiću kroz 'pravu istinu' o njegovoj smrti.. 

- Zašto mi kao društvo u cjelini smo spremni zaboraviti, unatoč tome što se svi sjećamo i dana i načina i prve verzije priče kad se govori o restoranu, pa se govori o privatnom druženju, pa se s treće strane uljepšava i govori o nekakvom kuhanju izmišljenih fileka, pa onda imamo konkretne adrese kao Vidovčica 24 gdje Sergije Ivanović ne stanuje. Ono što ukazujem je da ne trebamo kao javnost gubiti vrijeme na tako nekakve bazične nelogičnosti već DORH treba preuzeti zadatak i ispitati okolnosti gradonačelnikove smrti, kakve god one bile. To je cijeli zahtjev kojeg ja kao građanin imam.

 Ali tko je nepoznati počinitelj?

-  Što se tiče nepoznatog počinitelja, tu se radi o kaznenom djelu. Ja ostavljam DORH - u da zaključi tko je nepoznati počinitelj. Vi ste imali veliku aferu s projektom Manhattan, imali ste osobu povezanu s tim projektom koja je bila u gradu taj dan. Ja ne želim optužiti nikoga, ali morate kao službeno tijelo utvrditi okolnosti kako je gradonačelnik umro. Tu se može postaviti niz pitanja. Ali ne možemo biti toliko slijepi, barem utoliko da je cijela verzija neistinita. Reći ću kao pokojni Milan, neka institucije rade svoj posao. Mislim da sad trebaju raditi za njegov interes i da to trebaju raditi bez pardona, mislim da bi to na kraju dana njemu značilo sigurno kao čast - rekao je i dodao kako njegova prijava nije aktivistička jer se ne bavi aktivizmom na dnevnoj bazi.

Pogledajte video: Prijavio Bandićeve suradnike DORH-u

Kaže da se na to odlučio kako bi se ispitale sve okolnosti smrti gradonačelnika, nakon što policija i DORH nisu po službenoj dužnosti to učinili iako postoji niz kontradiktornih činjenica koje upućuju na sumnju da se gradonačelniku možda i nije na vrijeme pomoglo nakon srčanog udara od kojeg je preminuo.

- Vi tu imate kazneno djelo ako netko ne pruži hitnu pomoć, to je kazneno djelo. Na kraju dana , svi se možemo složiti ako je netko u poziciji da treba hitnu pomoć, a vi zovete ravnatelja Hitne i sat vremena zivkate okolo i ne događa se ništa, radite jedan ozbiljan, za početak morali problem. Ne ulazim u to je li netko bio intoksiciran nekim tvarima, totalno je nebitno. Ja očekujem da ćemo se barem svi sjećati kako je umro naš gradonačelnik - zaključio je. 

Prijavio i Nataliju Pricu: Podnio sam kaznenu prijavu, sad će se morati uključiti policija i DORH
Prijavio i Nataliju Pricu: Podnio sam kaznenu prijavu, sad će se morati uključiti policija i DORH

Nakon kaznene prijave, nadležne institucije će to morati istražiti. Komentirao je i šutnju Nastavnog zavoda za hitnu pomoć Grada Zagreba otkud već danima ne odgovaraju na novinarske upite o tome na kojim lokacijama su imali intervencije večeri u kojoj je umro Milan Bandić. 

 - Hitna se ne može pozvati na GDPR, to znam jer je to dio moje ekspertize pa vrlo dobro znam što Hitna smije, a što ne smije. Isto tako postoji niz osoba koje je potrebno ispitati - rekao je.

DORH će prijavu poslati dalje u nadležni odjelu, a Perko kaže da podatak o tome gdje je Milan Bandić umro ne spada pod zaštitu GDPR-om.

- Postoji visoki rizik u odnosu na relevantnost podatka, što taj podatak čini toj osobi. Ovdje imate osobu koja je preminula. To je bitna okolnost, taj podatak  gdje ga je točno pokupila Hitna pomoć. Vi kad ste živa osoba, ti podaci mogu utjecati na vašu reputaciju, vašu sigurnost iz niza razloga, može djelovati na neki način diskriminatorno. Postoje četiri logike po kojoj vi živoj osobi štitite osjetljivi podatak. Međutim, vi ovdje imate osobu koja je preminula. Hitna nema politiku privatnosti, a DORH ima. Hitna nije mjesto gdje se to treba provoditi. Hitna je birokratska institucija koja ne zna što bi sama sa sobom. Kada imate jedan ovako gradski milje koji tako lijepo upravlja gradom i koji se međusobno ne može dogovoriti koja je verzija istine, ako je to zadatak Hitne, da se usuglašava oko verzije istine, jao nama - rekao je. 

Odgovorio je i na komentare da kopanje po okolnostima smrti nije pošteno prema obitelji Bandić.

- Ja u to ne mogu ulaziti, to nije moja odgovornost na kraju dana. Ako mene pitate, da moja žena umre u takvim okolnostima, ja bih volio znati istinu. Ako mi kao obitelj ili bilo tko drugi pristajemo na to da se okolnosti zataškavaju, onda ja postavljam pitanje javnosti, zar se ne možemo pogledati u oči? Ako ne možemo i to je okej, ali idemo provjeriti - smatra Perko. 

- Nadležno državno odvjetništvo bi trebalo utvrditi sve okolnosti jer postoje ozbiljne sumnje da službena verzija događaja nije istinita. To je odgovornost službi koje rade za građane. Nitko nije zaslužio da mu se ne pomogne odmah. Treba sve ispitati i osigurati gradonačelniku čast u smrti – rekao nam je Perko.

Pogledajte video: Otkrili smo tajni stan Natalije Price

Pokretanje videa...

Milan Bandić i Natalija Prica 02:13

Donosimo cijeli tekst kaznene prijave koju je Perko podnio:

Kaznena prijava

Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske
Podnositelj: Stjepan Perko
Ovim putem podnosim

KAZNENU PRIJAVU
Protiv:
- dr.med.dent Natalija Prica
- Sergije Ivanović
- dr.med Gzim Redžepi
- nepoznati počinitelj

U noći sa 27. na 28. veljače 2021. na internet portalima (24 sata, Nacional i dr.) objavljena je vijest kako je od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić. Vijest o smrti je nedugo nakon 1 sat poslije ponoći 28. veljače 2021. potvrđena i od strane djelatnika bolnice Sv. Duh obzirom da je upravo u tu bolnicu g. Bandić doveden kolima hitne pomoći. Nadalje, smrt je potvrđena potom i od strane g. Zvonimira Šostara ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Navodno je g. Bandić preminuo u kolima hitne pomoći i prije dolaska u bolnicu, međutim taj podatak nije službeno potvrđen. Kao što će pokazati i svi detalji u ovoj kaznenoj prijavi, upravo je trenutak i mjesto smrti g. Bandića ključan detalj za razjašnjenje okolnosti bitnih za ovu kaznenu prijavu. Kako se radi o javnoj osobi, tim više prvom čovjeku Grada Zagreba, medijima su se počeli obraćati navodni svjedoci nemilog događaja. Dana 28. veljače 2021. objavljen je tako iskaz g. Sergija Ivanovića koji je detaljno opisao što se dogodilo prethodne noći kad je g. Bandić doživio srčani udar. Ovo su navodi iz njegove izjave:

„U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro  u  mojoj  kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo. S Milanom sam se družio u subotu (27.2.2021) gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s dr. Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, ne političkim, temama i čak o visibabama koje su ove godine prerano procvale.(....) Ne, Milan se nije žalio ni na što sve je bilo uobičajeno šalili smo se tijekom razgovora a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući.“ Prema informacijama dostupnim javnosti adresa stanovanja g. Ivanovića je Ive Serdara 7A.

Potom je objavljena i izjava g. Redžepija kako slijedi:

„Istina je, bili smo na večeri kod prijatelja Sergija na Vrhovcu i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je. Mislim da je to bilo oko 23:15, ne znam točno. Hitna je došla za 3, 4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga (kola hitne pomoći) je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati”.

Nadalje, mediji su objavili izjavu koju im je službeno dao i g. Žarko Rašić, ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu koji je naveo kako je primio poziv u kojem je obaviješten kako je g. Bandiću pozlilo te da je on uslijed tog poziva osobno nazvao dispečerski centar koji je uputio kola hitne pomoći  (na  za  sada  nepoznatu  adresu). Osim toga, prema informacijama koje su potvrđene medijima, ravnatelja Rašića je nazvao g. Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo.

Mediji su, radi velikog interesa javnosti i proturječnosti u izjavama navodnih svjedoka nesretnog događaja, nastavili istraživati detalje te su objavili kako im je iz nekoliko izvora potvrđeno (anonimni svjedoci) kako je Hitna došla na adresu Vidovčica 24 a na kojoj adresi ne stanuje g. Sergej Ivanović već gđa. Natalija Prica, bliska suradnica i partnerica g. Bandića. Prema neslužbenim informacijama g. Bandić i gđa. Prica često su zajedno boravili u stanu gđe. Price pa se može zaključiti (iako za to nema konkretnih dokaza dostupnih javnosti) kako su bili u ljubavnoj vezi. Inače stan kojeg od prošlog ljeta koristi gđa. Prica u vlasništvu je gđe. Maje Čuljak koja je ustupila svoju nekretninu gđi. Prici za stanovanje. Sve ove informacije objavili su mediji te nisu naknadno opovrgnute.
Kao što su i mediji zaključili tako i podnositelj ove kaznene prijave napominje kako je neuobičajeno da se u trenutku kad nekom pozli ne zove 112 ili 194, nego se gubi vrijeme na pozive drugim osobama koji onda tek pozivaju pomoć unesrećenome, koji je očito po dolasku pomoći bio živ, ali u iznimno teškom stanju. Obzirom na nevjerojatne nepodudaranosti navodnih svjedoka i aktera u cijelom ovom nesretnom događaju postavljaju se vrlo logična pitanja:

Koliko je poziva bilo prije nego je zaista poslana stručna pomoć unesrećenome?

Koliko dugo je vremena prošlo od trenutka srčanog udara do dolaska prijeko potrebne stručne medicinske pomoći?

Gdje je bio g. Bandić kad mu je pozlilo, tko je bio s njim i tko je prvi obaviješten o njegovom stanju i najvažnije od svega tko mu je i kada točno zapravo pružio prvu pomoć?

Naime, ako se pokaže točnim kako g. Bandić kobne večeri nije bio kod g. Sergija Ivanovića s g. Redžepijem (što jasno već sada proizlazi iz javnosti dostupnih izjava) već da je bio sam s gđom Pricom, logično je zaključiti kako je od trenutka kad je g. Bandiću pozlilo do pružanja stručne medicinske pomoći prošlo dosta vremena, možda čak i za život presudnog vremena. Obzirom da se iz nedosljednih i kontradiktornih izjava ne može razabrati kad i gdje je pokojnom gradonačelniku pozlilo te gdje umro, je li mu pružena neodgodiva pomoć - kao građanin Grada Zagreba imam moralnu obvezu podnijeti ovu kaznenu prijavu protiv navedenih osoba, ali i nepoznatog počinitelja obzirom da nikako nije jasno tko su akteri događaja te u kojoj mjeri i u kojem vremenskom trenutku su svi navedeni (poznati, ali i nepoznati) akteri bili uključeni. Kao važan detalj navodi se podatak kako je gđa. Prica doktor dentalne medicine. Nastavno na sve navedeno nedvojbeno smatram kako postoji dovoljno javno dostupnih informacija koje upućuju na sumnju o postojanju kaznenog djela nepružanja   pomoći   iz   članka   123.   Kaznenog   zakona,   ali   i   kaznenog   djela nepružanja  medicinske  pomoći  u  hitnim  slučajevima  iz  članka  183.  Kaznenog zakona.

Kako bi se otklonile sumnje potrebno je ispitati je li učinjeno sve ono što je bilo hitno i nužno radi otklanjanja životne opasnosti g. Bandića, a za to je potrebno utvrditi točno vrijeme i mjesto gdje je nastupila životna opasnost a potom i točno vrijeme i mjesto smrti, kao i tko je bio prisutan u trenutku nastupanja životne opasnosti.

Ključno pitanje je je li g. Bandiću zapravo pružena pravodobna i adekvatna pomoć, pri čemu element hitnosti ima značajnu ulogu. Kao dokaz iznijetih tvrdnji pozivam nadležno državno odvjetništvo da pročita medijske članke i sve spomenute izjave u ovoj kaznenoj prijavi. Obzirom se radi o javno dostupnim tekstovima smatram nepotrebnim u ovoj prijavi iste posebno prilagati.

Nadalje pozivam državno odvjetništvo da obavi razgovore sa svim spomenutim osobama, a osim s Natalijom Prica, Sergijem Ivanovićem i Gzimom Redžepijem, predlažem da se obavi razgovor u svojstvu svjedoka i s; g. Žarkom Rašićem, ravnateljem zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu; g. Vjekoslavom Jelečem, pročelnikom gradskog Ureda za zdravstvo; medicinskim djelatnicima koji su bili u službi hitne pomoći (vozilo 1 i vozilo 2), koji su pozvani na intervenciju te naposljetku i prevezli g. Bandića u bolnicu sv. Duh, ali i svim drugim osobama koje bi mogla imati saznanja o spomenutim događanjima kobne noći.

Podnositelj prijave

Stjepan Perko
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 342
VIDEO

Dr. Redžepi: Jeli smo i Bandić se samo srušio. Oživljavao sam ga. Bio je još živ kad je došla Hitna
'OŽIVLJAVAO SAM BANDIĆA'

Dr. Redžepi: Jeli smo i Bandić se samo srušio. Oživljavao sam ga. Bio je još živ kad je došla Hitna

Ekskluzivno donosimo ispovijest liječnika s Jordanovca koji je oživljavao Milana Bandića. Kaže da je bio u društvu s njim kad je bivšem gradonačelniku pozlilo.

Bandićevi zadnji dani: Bio na pogrebu Saračeviću i obišao Peščenicu: 'Ona mi je pri srcu'
RADIO U SVOM STILU

Bandićevi zadnji dani: Bio na pogrebu Saračeviću i obišao Peščenicu: 'Ona mi je pri srcu'

Milan Bandić u zadnjoj objavi na facebooku u subotu čestitao je skijašu Filipu Zubčiću na velikom uspjehu. Prije toga objavio je post o svemu što je napravio na Peščenici, kvartu u kojem je živio
Milan Bandić opet nije izgubio izbore. Niti je otišao u zatvor.
BANDIĆEVA SMRT

Milan Bandić opet nije izgubio izbore. Niti je otišao u zatvor.

Vladao je dugo, njegov odlazak očekivao se još dulje, a na kraju Milan Bandić otišao je naglo, zbog srčanog udara. Otišao je dva mjeseca prije izbora koje je trebao izgubiti i prije presuda koje su ga trebale osuditi.