Obavijesti

News

Komentari 90

EKSKLUZIVNO Ovih 11 talaca oslobodili su sinoć iz Gaze. Doznali smo sve o puštenoj djeci

EKSKLUZIVNO Ovih 11 talaca oslobodili su sinoć iz Gaze. Doznali smo sve o puštenoj djeci
10

Pušteni su i dječaci Or i Yanil čiji je stric Yaniv dao intervju za 24sata nakon njihov otmice. U ponedjeljak navečer je pušteno devetero djece

VIDEO

Stanovnici kibuca Nir Oz potvrdili su da su svih 11 izraelskih talaca koji su večeras oslobođeni, stanovnici njihove zajednice. Od preostalih talaca, 49 je iz Nir Oza. Na ovoj listi nalaze se žene, muškarci, djeca, majke, očevi, djedovi i bake, kako doznaju 24sata od glasnogovornice kibuca Nir Oz.

- Večerašnja vijest donosi olakšanje našoj zajednici, no i dalje smo duboko zabrinuti za naše voljene koji su još uvijek taoci. Zahtijevamo povratak svih talaca, odmah, što god bude potrebno, samo da ih se pusti - izjavio je Osnat Peri, voditelj kibuca.

Kako doznaju 24sata od glasnogovornice kibuca Nir Oz, Irit Lahav, među oslobođenih 11 ljudi iz njihove zajednice su Sharon Aloni Cunio te njene kćeri Emmi i Yuli, koje su danas oslobođene nakon 52 dana zatočeništva Hamasa.

Sharon Aloni Cunio (34)

Osobna je savjetnica voditelja regionalnog vijeća Ashkol. Blizanke Emma i Yuli ljubav su njenog života. Kad je radila u Odnosima s javnošću na snimanju jednog filma, upoznala je Davida, glavnog glumca navedenog filma. Njih dvoje su se zaljubili i od tada su zajedno. Njezin suprug David i njegov brat Ariel i dalje ostaju u zatočeništvu Hamasa.

Emma Alony Cunio (3)

Emma ima 3 godine. Ona je otvorenog srca i nevjerojatno dijete, puno ljubavi. Prava djevojka iz kibuca koja više voli kamione i mehaničke alate nego lutke. 

Yuli Aloni Cunio (3)

Yuli ima 3 godine. U prošlosti je Yuli bila sramežljiva, a u tjednima prije otmice postala je otvorenija i nasmijanija prema svojoj okolini. Puna ljubavi. Prava djevojka iz kibuca koja sa svojom sestrom voli kamione i alate, a ne lutke. 

Nakon 52 dana zatočeništva oslobođena su i braća Yagil i Or Yaakovu, čiji je stric Yaniv Yaakov dao intervju za 24sata nakon što su oteti, zajedno s njegovim bratom Yairom, koji je i dalje u Hamasovom zatočeništvu.

Izraelac za 24sata: 'Hamas mi je oteo brata i nećake. Ne možemo do njih. Pustite ih na slobodu!'
Izraelac za 24sata: 'Hamas mi je oteo brata i nećake. Ne možemo do njih. Pustite ih na slobodu!'

Or Yaacov (16)

Ora opisuju kao introvertno, osjećajno i empatično dijete koje je pristojno i tiho. Nevin je, drag i sladak te odličan učenik. Or je ovisan o Fortniteu, voli vježbati u teretani i prati razne fitness influencere i YouTubere. Uživa u miru i tišini. Samodiscipliniran je i odlučan te zna kako si postaviti ciljeve i ostvariti ih.
Vrlo je neovisan i važno mu je da radi kako bi si mogao kupovati stvari. Njegov otac Yair ostaje u zarobljeništvu Hamasa.

Yagil Yaacov (12)

Yagil voli biti u središtu pozornosti i uvijek je okružen svojim prijateljima. On je miljenik djevojaka i razredni klaun, koji uvijek napravi dobru atmosferu. 12-godišnjak koji se ponaša kao da ima 22, opisuju ga u njegovom kibucu. Izuzetno je britak i brz, karizmatičan i privlači ljude k sebi. Nitko se ne može mjeriti s njegovim šarmom i privlačnošću. Yagil voli biti glasan i slušati glazbu na sav glas, posebno pod tušem - obožava pjevače Omera Adama i Eden Hason. Bavi se modnim i dizajnerskim markama i ima puno stila. Ima vrlo popularan TikTok račun. On je znatiželjno dijete koje uvijek pronalazi nove aktivnosti kojima se bavi. Uglavnom se druži s prijateljima i igra nogomet. Njegov otac Yair ostaje u zarobljeništvu Hamasa.

Oslobođeni su brat i sestra Sahar i Erez Kalderon čiji otac ostaje u Hamasovom zarobljeništvu.

Sahar Kalderon (16)

Sahar opisuju kao ljubaznu, šarmantnu i kreativnu. Voli umjetnost, crtanje, klesanje gline i sluša korejski pop i Billie Eilish. Ona također svira bas gitaru.
Bavi se modom i šminkom. Voli svoje prijatelje i jako je omiljena. Jako brine za ljude i životinje i jako je privržena cijeloj obitelji. Pomaže u brizi o mlađem bratu.
Bavi se jogom i bila je jako bliska sa svojom bakom Carmelom Dan koja je ubijena 7. listopada - voljele su zajedno igrati šah, kartati i peći kolače. Njen otac Ofer ostaje u zatočeništvu Hamasa.

Erez Kalderon (12)

Šarmantan i drag dečko, tako ga opisuju u njegovom kibucu. Ima nevjerojatan smisao za humor, vrlo ciničan, poput standup komičara. Ne možete ga prevariti - on čita između redaka i hvata sve. Svira trubu. Ima konja po imenu Zvončica kojeg jaše i općenito voli životinje. Uvijek želi dovesti kući kuniće, hrčke, mačke i pse. Erez vozi brdske bicikle i član je biciklističkog tima. Voli ići na vožnju džipom sa svojim tatom. Erez voli nogomet, stolni tenis i druženje s prijateljima. Kao i mnoga djeca njegove dobi, voli video igre i provodi puno vremena na telefonu. Njegov otac Ofer ostaje u zarobljeništvu Hamasa.

Puštena je i Karina Engel-Bart i njena djeca Miki i Yuvalu Engelu, nakon 52 dana zatočeništva Hamasa.

Karina Engel-Bart (52)

Karina drži cijelu svoju obitelj na okupu, kako je opisuju u njenom kibucu. Ona i njen suprug Ronen upoznali su se u parku za pse. Karina radi u računovodstvu i radi najukusnije šnicele na svijetu. Nedavno se oporavila od raka dojke nakon dvije godine liječenja i operacija; nažalost, ona i njezina obitelj upravo su se vraćali rutini kad su je oteli. Još uvijek prima lijekove. Ona, njezin suprug i njihove dvije kćeri oteli su iz kibuca Nir Oz. Njezin suprug Ronen i dalje je zarobljenik Hamasa.

Mika Engel (18)

Mika volontira s djecom u školama i izvanškolskim programima. Uglavnom radi s djecom s posebnim potrebama. Uvijek je željela doprinijeti što je više moguće. Voljena gdje god dođe, uvijek je okružena prijateljima. Obožavateljica repera Tune, njegove pjesme zna napamet i tjera cijelu svoju obitelj da ih sluša. Voli životinje i odmalena prima terapiju za PTSP koji je proizašao iz učestalih bombardiranja.

Yuval Engel (11)

Svi Yuval zovu "Yuvi". Voli jahati konje i odgajati svoja dva psa. Oštra, duhovita i nevjerojatna, Yuvi je u pokretu mladih kibuca i voli planinariti sa svojom obitelji. Energično klupko smijeha, nemoguće ju je ne voljeti. Voli mamine šnicle. Luda za plivanjem i bazenom, opisuju je u njenom kibucu.

Oslobođen je i Eitan Yahalomi nakon 52 dana zatočeništva Hamasa.

Eitan Yahalomi (12)

Eitan, najstarije dijete i srce obitelji, vrlo je osjećajan dječak velikog srca i neizmjerne empatije za druge. On uvijek štiti ranjive. Eitana vole svi oko njega, a naslijedio je očevu karizmu. Sve vrijeme provodi s prijateljima. Jako voli nogomet, au nogometnom je klubu od prvog razreda. Ponosan što dolazi u Ashkolovu ligu, Eitan je nosio dres s brojem 11.
Eitan je vrlo pametan i izvanredan učenik, bio je u 2. razredu i primljen je u program za nadarene učenike. Eitan također jako voli čitati knjige, posebno knjige fantazije. Eitan je također vrlo osjetljiv dječak i ima tjeskobe. On i njegov otac Ohad oteti su i odvedeni u Gazu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.