News

Komentari 5

Eksplozija kampera u Nashvilleu je 'namjerni čin': Policija je pronašla i tijelo u ruševinama

Eksplozija kampera u Nashvilleu je 'namjerni čin': Policija je pronašla i tijelo u ruševinama

Eksplozija kampera  u središtu Nashvillea nakon odbrojavanja preko zvučnika, bila je namjerni čin, a navodno je policija u blizini pronašla i ostatke tijela

Eksplozija kampera na božićno jutro u središtu Nashvillea nakon odbrojavanja preko zvučnika, bila je namjerni čin, navodi policija i izvještava o velikoj šteti u prijestolnici country glazbe. 

Nakon eksplozije u 6.30 sati najmanje troje ranjenih je hospitalizirano, rekli su vatrogasci. Prema najnovijim informacijama, u blizini eksplozije pronađeni su ostatci ljudskog tijela.

Identitet i motivi počinitelja također su nepoznati. 

Policija je blokirala četvrt, a u istrazi sudjeluju FBI i federalna agencija za oružje i eksplozive. Bijela kuća je navela da je predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom. 

U eksploziji je pričinjena velika šteta na pročeljima okolnih zgrada, pukla su prozorska stakla brojnih stanova, trgovina i ureda. Eksplozija se osjetila nekoliko kilometara dalje.

- Mislimo da je to bila planirana operacija - rekao je u prvom komentar glasnogovornik policije Nashvillea Don Aaron

Dodao je da je nešto prije eksplozije policijska ophodnja pozvana zbog pucnjave i primijetila sumnjivi kamper parkiran ispred zgrade kompanije AT&T.

Agenti su "čuli snimku iz unutrašnjosti vozila" s upozorenjem da će bomba eksplodirati četvrt sata kasnije, objasnio je šef policije John Drake.

'Evakuirajte sada, bomba će eksplodirati'

- Evakuirajte sada, tu je bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati - govorio je ženski glas preko zvučnika, ispričali su svjedoci za lokalni list Tennessean. 

To je omogućilo policiji da ide od vrata do vrata i pozove stanovnike okolnih zgrada da se evakuiraju. Policija je na Twitteru objavila fotografiju kampera bež boje prije nego se parkirao na mjestu eksplozije i pozvala očevice da se jave. 

- Nekoliko policijskih ekipa s psima pregledalo je područje i nema naznaka da ima još eksplozivnih naprava-rekao je Don Aaron.  Vatrogasci su pregledavali zahvaćene zgrade i tražili moguće žrtve. Vlasti ne daju druge podatke o istrazi koja je u tijeku. 

Motiv eksplozije za sada nije poznat.

- Vozilo je eksplodiralo ispred zgrade AT&T, ne znamo radi li se o slučajnosti ili namjernom činu-rekao je glasnogovornik policije. U eksploziji su oštećene instalacije američke telefonske kompanije i neki klijentiu Nashvilleu i okolici mogli bi ostati bez usluge, objavio je AT&T na Twitteru.

- Poduzet ćemo sve da građani budu sigurni - rekao je gradonačelnik Nashvillea John Cooper i dodao kako su imali puno sreće što je malo ranjenih.

- Šteta što je tako počelo božićno jutro, ali bilo kojeg drugog jutra bilo bi u trgovačkoj četvrti puno više ljudi - zaključio je. 

Najčitaniji članci