Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Eksplozija odjeknula Tarom: Iz bankomata ukrali 500.000 kn?

Drski su lopovi prema viđenome na terenu ostavili dvije boce plina, razna crijeva za spajanje na iste boce i električne kabele, pa čak postavili i jednu plastičnu stolicu...

Foto: Ivan Grgat/24sata
68 komentara

Jutros oko 3.30 sati snažna je eksplozija probudila je mještane Tara i Vabrike nedaleko Poreča, tako da su u prvi mah mnogi pomislili kako je nekom od susjeda eksplodirala boca plina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Raznijeli bankomat pored Poreča: Uz pomoć dvije boce plina lopovi ukrali novac Reporter: Ivan Grgat

Objavljuje 24sata u Utorak, 9. listopada 2018.

Foto: Ivan Grgat/24sata

No, istina je bila sasvim drugačija, eksplozivnom smjesom dignut je u zrak Addikov bankomat smješten u sklopu trgovačkog centra Tommy, a uslijed detonacije oštećen je i susjedni bankomat IKB-a, te od djela krhotina, i druga dva, onaj HPB-a i PBZ-a. 

U MJESTU TAR Eksplozivnom smjesom plina raznijeli bankomat kod Poreča

Drski su lopovi prema viđenome na terenu ostavili dvije boce plina, razna crijeva za spajanje na iste boce i električne kabele, pa čak postavili i jednu plastičnu stolicu i oveći kamen kako nitko ne bi automobilom ulazio na parking dok su sve pripremali za "veliki" prasak.

Foto: Ivan Grgat/24sata

Kako neslužbeno saznajemo, dan ranije upravo je Addikov bankomat napunjen svježim novčanicama, pa je za  pretpostaviti kako su lopovi znali za tu informaciju, a u njemu je moglo biti čak 500 tisuća kuna

Kako nam je ukratko izjavila voditeljica Tommy-a, a kojoj policijski službenici zbog očevida nisu dopuštali ulazak u devastirane prostore, pa tako ni vlasniku kafića u sklopu centra koji se tu jutros zatekao, unutra su na sve strane zbog eksplozije razbacani artikli, oštećene blagajne, a ima i mnoštvo krhotina stakla, plastike i metala. 

Foto: Ivan Grgat/24sata

Policija je tijekom očevida koji je trajao više sati zaista detaljno pregledavala svaki, pa i najmanji komadić koji bi mogao se izuzeti kao dokaz u pronalasku drskih razbojnika. Pregledavane su sve nadzorne snimke kamera, tražili se otisci prstiju, pa čak pregledavali i opušci cigareta bačeni po parkiralištu. No obzirom na viđeno, izgleda da se radilo o profesionalcima kojima će teško ući se u trag. 

Možda vas zanima i ovo:
Message