News

Komentari 6

Eksplozije u Kabulu: Najmanje 40 poginulih i 30 ranjenih ljudi

Novinar u napadnutoj agenciji Sajid Abas Husaini kazao je Reutersu da mu se čini da je tijekom napada bilo više od jedne eksplozije. U agenciji je poginuo najmanje jedan novinar

Najmanje 40 ljudi poginulo je u četvrtak u bombaškom napadu na novinsku agenciju Afghan Voice i susjedni kulturni centar, objavili su dužnosnici. 

Zamjenik glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je najmanje 40 mrtvih i 30 ranjenih u eksploziji, posljednjem u nizu napadu na medijske organizacije u Kabulu. 

Mnogi među mrtvima su studenti jer je do napada došlo tijekom održavanja okruglog stola u kulturnom centru. 

Novinar u napadnutoj agenciji Sajid Abas Husaini kazao je Reutersu da mu se čini da je tijekom napada bilo više od jedne eksplozije. U agenciji je poginuo najmanje jedan novinar. 

Afghan Voice povezan je sa šijitima i nalazi se u šijitskoj četvrti, ali zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Talibanski glasnogovornik Zabihula Mudžahid kaže da oni nisu napadači. 

Po Reporterima bez granica, Afganistan je jedno od najopasnijih mjesta za novinare. Ove godine, ne računajući napad u četvrtak, na zadatku ih je poginulo sedmero. 

Najčitaniji članci