Obavijesti

News

Komentari 20

Eksplozije i rafali u Obrovcu: Nakon serije ostali samo grafiti

Eksplozije i rafali u Obrovcu: Nakon serije ostali samo grafiti
6

Grad je pun kamiona, na Zrmanji je eksplodirao brod, a rafali nisu prestajali satima. Iako bi se moglo učiniti da je riječ o Obrovcu u Domovinskom ratu, istina je ipak, nasreću, drukčija...

VIDEO

Pet dana Obrovac je "glumio" napušteni ruski grad u seriji Strike Back. Nekoliko dana poslije ostali su samo grafiti na zgradi koja je jednom davno građena kako bi postala robna kuća, ali to se nkad nije dogodilo. Kamere su otišle, kao i cijela oprema u desetak kamiona i grad opet diše po starom.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Obrovac 00:39

- Pa mogu vam reći da mi nedostaju. Baš je bilo živo, svi smo izlazili gledati što se događa. Pogotovo djeca, svaki mali odmor su trčeći dolazili i gledali, kaže nam Nada Župan iz Maslenice koja radi u Obrovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nema više tog šušura, bile su stotine ljudi, oprema, kamioni, kafići su bili puni, snimalo se po cijelom gradu. Nikad nam nije bilo ovoliko ljudi, svaki dan smo gledali nešto novo. Na kraju su sve pospremili i otišli, nisu ostavili nikakvo smeće... Mi bismo voljeli da se kod nas opet nešto snima, baš je bilo lijepo.

Petokraka u Obrovcu: Glumimo ruski grad, ne uništavajte to
Petokraka u Obrovcu: Glumimo ruski grad, ne uništavajte to

U Obrovcu se snimao dio osme sezone ove britansko američke serije o tajnoj specijalnoj jedinici koja djeluje po cijelom svijetu. U Obrovcu je na snimanju sudjelovalo ukupno 85 statista, većinom iz zadarskog kraja. Snimanje u Hrvatskoj traje šest mjeseci, a žestoki okršaji između ruske vojske i Section 20, specijalne postrojbe britanske tajne službe MI6, zasigurno spadaju u najatraktivnije. Snimanje završava 1. studenog, a u ovih pola godine Rijeka je utjelovila Tel Aviv, Zagreb München, a Trogir Veneciju i još nekolicinu gradova... Sporedne uloge u serijalu odradili su i Rade Šerbedžija u ulozi albanskog mafijaša, Branko Đurić, Ivana Miličević, Goran Bogdan...

- Snimili su ovaj naš lijepi kraj i nadam se da će ljudi koji ga vide znati gdje je zapravo, da to nije Rusija, nego Hrvatska. I svakako ću pogledati seriju, baš me veseli, kaže Nada.

Ćirilična slova malo su uzburkala obrovačku javnost, ali uskoro je na lokacijama izvješena i obavijest:

"Kako će se radnja snimane serije odvijati u jednom "ruskom gradu", molimo vas za razumijevanje te da ne oštećujete natpise na ruskom jeziku koji su dio scenarija i tako onemogućavati rad filmskih radnika", stajalo je u obavijesti.

Svaku epizodu u prosjeku gleda milijun ljudi, a serija je nastala prema bestseleru Chrisa Ryana i na stranici IMDB ima visoku ocjenu od 8,2.

- Iako je na našem području snimljeno jako puno filmova, raznih serija i reklama, prošlotjedni filmski spektakl bio je po mnogočemu poseban upravo zato jer se odvijao u samom gradu, bila je to sedmodnevna predstava za sve nas koji tu živimo. Vrhunska produkcija i vrhunska organizacija lokalne agencije zadužene za koordinaciju lokacije. Pazilo se na apsolutno svaki detalj, svaka čast i nadamo se da će se nešto slično događati i u budućnosti. Žalosti me jedino to što su scenografi za samo jedan dan uz minimalan trud i par kanti boje uspjeli Obrovac pretvoriti u savršenu ratnu zonu, kaže Ivan Matić, građanin Obrovca.

Na Facebooku mu se javio jedan od sudionika snimanja i napisao mu:

"Najljepši dani od kad radim na filmu. Naradio se jesam, al toliko ugodne atmosfere, puno prijatelja, ljubaznosti stanovnika nisam doživio nigdje gdje smo snimali".

U centru Obrovca u ljeto 2010. godine snimljeno je nekoliko kadrova srpskog filma Parada koji je doživio veliki uspjeh. U centru grada, pred kafićem Oluja koji više ne postoji, ali natpis s imenom je još tu, snimljeni su kadrovi filma Srđana Dragojevića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke