Obavijesti

News

Komentari 67

Epilog drame na Korčuli: Policija digla prijavu, prijatelj Bačića bi mogao na tri godine u zatvor!

Epilog drame na Korčuli: Policija digla prijavu, prijatelj Bačića bi mogao na tri godine u zatvor!
6

Tonči Bačić, član HDZ-a i kućni prijatelj Branka Bačića nam je jučer tvrdio da nije prijetio da će zapaliti načelnika općine Blato i njegovu obitelj, ali policija je utvrdila drugačije: Podižemo kaznenu prijavu zbog prijetnji!

VIDEO

Nakon što su jučer 24sata ekskluzivno izvijestila o postizbornoj drami i prijetnjama smrću načelniku korčulanske općine Blato Anti Šeparoviću, policija nas je službeno obavijestila da će dići kaznenu prijavu protiv HDZ-ovca Tončija Bačića (61). Osim što je u HDZ-u, Tonči je i kućni prijatelj sa svojim prezimenjakom Brankom Bačićem, predsjednikom kluba HDZ-a u Saboru koji je i čelnik HDZ-a Dubrovačko -neretvanske županije i podrijetlom je s Korčule.

Branko Bačić nam je jučer poručio da osuđuju svako nasilje, ali da treba pričekati što će reći policija. Jer je ipak više vjerovao svom prijatelju Tončiju koji nam je tvrdio da nije prijetio.

- Koliko ja iščitavam, sve je proslijeđeno DORH-u na daljnje postupanje. Ukoliko dođe do optužnice, onda će općinski odbor ići u sankcije predviđeno Statutom stranke – kratko je rekao Branko Bačić u subotu.

Šeparović je prijavio da mu je Bačić nakon nedjeljne mise u Blatu prišao i među ostalim rekao da treba politi benzinom i zapaliti i njega i njegovu obitelj i sve koji su slavili pobjedu na izborima. I da je rekao da će to uraditi. Šeparović je inače bivši HDZ-ovac koji je osvojio drugi mandat kao nezavisni kandidat u općini Blato. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dubrovnik: Na Good Food Festivalu predstavljene tradicionalne slastice i blatska lumblija

Dubrovačko - neretvanska policija nam je službeno odgovorila da je zaprimila prijavu 44-godišnjaka (nezavisni načelnik Ante Šeparović, op. a) za prijetnje smrću, a nakon toga su ispitali i 61-godišnjaka.(Tonči Bačić, op.a). 

Drama na Korčuli: Načelnik je prijavio Bačićeva prijatelja da mu je prijetio da će ga zapaliti
Drama na Korčuli: Načelnik je prijavio Bačićeva prijatelja da mu je prijetio da će ga zapaliti

- Spomenuti 61-godišnjak je  ispitan u svojstvu osumnjičenika, nakon čega će, u dogovoru s nadležnim državnim odvjetnikom, biti kazneno prijavljen prema gore spomenutom članku Kaznenog zakona - odgovorila nam je, među ostalim, policija. 

Bačić će biti prijavljen za kazneno djelo prijetnje. U Kaznenom zakonu, citirani članak i stavak glasi: Tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti, ili mu oduzeti slobodu, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem, oružjem, opasnim oruđem ili drugim opasnim sredstvom, ili uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Iako smo odmah danas poslali odgovor policije i Branku Bačiću i zamolili ga za komentar, zasad nismo dobili odgovor hoće li kao predsjednik županijskog HDZ-a pokrenuti isključenje svog prezimenjaka iz stranke. Njegov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Javio nam se zato načelnik Ante Šeparović koji kaže da ovo nije prvi puta da je dobivao prijetnje od HDZ-ovaca i da se isto dogodilo i prije četiri godine. Tada je kaže, prekršajno prijavio člana, a sada je išao na kaznenu prijavu jer više ne želi prelaziti preko ozbiljnih prijetnji.

- Meni je sve ovo jako žalosno jer nije prvi puta da sam dobio prijetnje. Ja jednostavno više neću dozvoliti da se prijeti meni i mojoj obitelji. Nikada nisam dobio ispriku od čelnih ljudi HDZ-a Blato, a kamoli da su svog člana izbacili iz stranke u kojoj se neka visokopozicionirana gospoda vole prikazivati netolerantna na nasilje - poručio nam je Šeparović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a