News

Komentari 54

Erdogan: Zaustavit ćemo taj vojni udar, svi izađite na ulice

Erdogan: Zaustavit ćemo taj vojni udar, svi izađite na ulice

U jeku udara koji je u Turskoj izvodila vojska, građanima se sa sigurne lokacije obratio predsjednik Erdogan koji je poručio da će vlast ovu situaciju prevladati

U jeku udara koji je u Turskoj izvodila vojska, građanima se sa sigurne lokacije obratio predsjednik Erdogan koji je poručio da će vlast ovu situaciju prevladati. 

Pozvao je građane da izađu na ulice i pokažu svoj odgovor na pokušaj vojnog preuzimanja vlasti. Radi se, kazao je, o pokušaju udara manjinske frakcije unutar vojske, obećavši da će se provesti nužne mjere.

Erdogan je kazao kako vjeruje da će pokušaj udara biti zaustavljen "u kratkom roku" i da će oni odgovorni za pokušaj vojnog preuzimanja vlasti platiti visoku cijenu na sudovima.

Kazao je da su taj akt ohrabrivale paralelne strukture – što je njegova uzrečica za sljedbenike Fethullah Gulena, muslimanskog propovjednika koji živi u SAD-u, a kojeg je već ranije optuživao za pokušaje poticanja ustanka među njegovim sljedbenicima u sudstvu i vojsci.

Turski predsjednik i vlada i dalje su na vlasti i neće tolerirati pokušaje rušenja demokracije, poručeno je iz predsjedničkog ureda.

Najčitaniji članci