Obavijesti

News

Komentari 0

Arena Mudra Mirovina: Erste d.o.o. osnovao novi zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond

Arena Mudra Mirovina: Erste d.o.o. osnovao novi zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond

Arena Hospitality Group prva u hotelskoj industriji prepoznala prednosti namjenske štednje u trećem mirovinskom stupu

VIDEO

Arena Hospitality Group d.d. prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja postaje pokrovitelj zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda. Kao odgovoran i osviješten poslodavac, kompanija je prepoznala prednosti aktivnog poticanja vlastitih zaposlenika za osiguranje većih primanja u mirovini. Fondom „Arena mudra mirovina“ upravljati će Erste društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, dok će članstvo biti omogućeno svim zaposlenicima Arena Hospitality Grupe u Hrvatskoj, a sve na dobrovoljnoj osnovi.

Štednja u trećem mirovinskom stupu namijenjena je svima koji žele dugoročnim ulaganjem poboljšati svoja mirovinska primanja i isplatu što veće mirovine u budućnosti. Uz razne pogodnosti kao što su državna poticajna sredstava, porezne olakšice i prinosi koji se ostvaruju putem društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima, štednja u trećem mirovinskom stupu i dalje je najkonkurentniji oblik namjenske štednje. Konkretno, država potiče dobrovoljnu mirovinsku štednju, a poticajna sredstva iznose 15 posto od ukupno uplaćenog doprinosa do uloga od 5000 kuna godišnje. Uplatom navedenog iznosa ostvaruje maksimalni iznos potpore od 750,00 HRK godišnje.

Arena Hospitality Group sa sjedištem u Puli razvija i upravlja hotelima, turističkim naseljima i kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Srbiji, a kao prepoznatljiva međunarodna hotelska grupacija prva je u domaćoj hotelskoj industriji prepoznala važnosti, sada već tradicionalnog oblika štednje u inozemstvu koji je izrazito dobro prihvaćen od strane radnika i poslodavaca.

„Naši vrijedni zaposlenici i njihova motivacija najvažniji su čimbenici uspješnosti poslovanja naše hotelske grupacije. Osnivanje zatvorenog mirovinskog fonda „Arena mudra mirovina“ dodatni je način na koji želimo našim zaposlenicima ukazati na njihov doprinos u napretku i razvitku poslovanja grupacije, zahvaliti im na predanom radu i posvećenosti poslu koji obavljaju, te ih motivirati i potaknuti da aktivno razmišljaju o dugoročnim ulaganjima koja će njihove zaslužene umirovljeničke dane učiniti što ugodnijima.“ – zaključuje Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe, još jednom naglašavajući kako su ključ uspjeha u turizmu zadovoljni turistički djelatnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U dobrovoljnim mirovinskim fondovima trenutno je više od 400.000 članova (mjesečno izvješće Hanfa, rujan 2022.), od čega je u 20 zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova (ZDMF) njih 46.720. Ukupne uplate u dobrovoljne mirovinske fondove (DMF) u rujnu 2022. iznosile su 56,8 milijuna kuna, a isplate 26,1 milijun kuna. Ukupne isplate zbog umirovljenja i ostalih razloga činile su 75,8 %, isplate zbog promjene fonda 20,9 %, a isplate zbog smrti 3,3 % ukupnih isplata u rujnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...