Obavijesti

News

Komentari 271

Esih neće podržati Plenkovića: Hrvatskoj je dosta takve vlasti

Esih neće podržati Plenkovića: Hrvatskoj je dosta takve vlasti
1

Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, kaže Bruna Esih

VIDEO

Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i saborska zastupnica kazala je kako neće podržati premijera Plenkovića koji je samouvjereno kazao kako ima većinu u Saboru i bez Mosta i HNS-a.

- Situacija je izuzetno ozbiljna, ali mogla se predvidjeti i izbjeći da se slušalo bilo naroda. Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iz odnarođenih pojedinaca - rekala je Esih za Jutarnji.

- Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju - kazala je Bruna Esih koja je u utrku za gradonačelnicu Zagreba ušla kao članica Kluba zastupnika HDZ-a kontra njihova službena kandidata Drage Prgometa.

Hasanbegović: Moja potpora Vladi ovisit će o parlamentarnoj većini

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je u četvrtak da će njegova potpora preslagivanju Vlade ovisiti o tome tko će činiti novu parlamentarnu većinu i pod kojim uvjetima.

- Stvar je vrlo jednostavna - ili će se pronaći nova parlamentarna većina ili se ide u nove izbore - rekao je Hasanbegović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koje je, po njegovim riječima, prihvatilo odluku premijera Andreja Plenkovića da se krene u preslagivanje parlamentarne većine.

Upitan hoće li i on biti dio nove parlamentarne većine, poručio je da će odluku o tome donijeti kad se vidi tko će činiti tu većinu i pod kojim uvjetima.

Hasanbegović je napomenuo da je premijer Plenković jasno rekao da je to njegova osobna odluka i da nije bila kolektivna.

- Predsjedništvo je prihvatilo tu odluku, no zapravo on najbolje zna razloge zašto je tako postupio - rekao je Hasanbegović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora