Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Etičko povjerenstvo upozorava Marasa, on se baš i ne obazire

SDP-ov kandidat za Europski parlament Gordan Maras na upozorenje Etičkog povjerenstva zbog izborne promidžbe u Saboru poručuje da sve radi zakonski i ne vidi problem u lijepljenju političkih poruka na laptop

Zagreb: Sabor raspravlja o sigurnosnim oznakama na pakiranjima lijekova
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
70 komentara

Etičko povjerenstvo upozorilo je SDP-ovog kandidata Gordana Marasa zbog naljepnica koje ističe na svom laptopu i izborne promidžbe unutar Sabora. No, Maras kaže da sve radi zakonski i da neće prestati slati političke poruke putem tih naljepnica.

- Upozorenje je dano na tužakanje Gordana Jandrokovića, dakle HDZ-a. Koristiti državne resurse u kampanji nije im problem, ali im je problem moja naljepnica na mom laptopu. Svaki dan je druga poruka na naljepnici. Ne vidim što ih smeta poruka da Hrvati nisu građani drugog reda u EU ili da se nismo rađali za Irsku... Više nema poruke "Biraj Marasa", znam da se Marasa plaše, ali ja ne kršim zakon, ne vidim nikakav problem - poručio je u petak Maras odbacivši tvrdnju da ne poštuje institucije.

- Ja šaljem političke poruke, to nema veze s nikakvom izbornom promidžbom - ističe dodajući kako zbog toga ni on niti stranka ne mogu biti kažnjeni.

Jandroković smatra da se Maras mora ispričati, no njemu to ne pada napamet.

- To je paradoks da HDZ-u koji pljačka državu od devedesetih godina to nije problem, ali je problem laptop i moja naljepnica. Nema šanse da se ispričam Jandrokoviću i HDZ-u - poručio je.

S druge strane, njegov stranački kolega Saša Đujić Etičkom povjerenstvu DIP-a prijavio je pak predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića zbog promicanja nositelja HDZ-ove liste na europskim izborima Karla Resslera tijekom aktualnog prijepodneva u srijedu u Saboru.

- Tada je u tri navrata ponovio da je Karlo Ressler nositelj HDZ-ove liste, što smatram da je, na tragu njegovih tumačenja, također kršenje pravila izborne promidžbe i da je u javnoj poziciji predsjednika Hrvatskog sabora promicao nositelja HDZ-ove liste budući da za njega javnost donedavno uopće nije čula - rekao je Đujić dodavši kako je to neprimjereno ponašanje predsjednika Sabora.

Na novinarsku opasku da Jandroković ne bi ni spomenuo Resslera da ga Maras nije nekoliko puta nazvao krivim imenom, Đujić je istaknuo da onda „dolazimo do apsurda hoće li Etičko povjerenstvo sada reći da bilo kojem zastupniku koji je kandidat na europskim izborima predsjedavajući, kada ga najavljuje, ne smije izgovoriti njegovo ime jer je to promidžba nekog od kandidata“.

- Jandroković, koji poziva druge na red, trebao bi paziti kako se ponaša. On je svjesno ili nesvjesno u najgledanijem terminu dok je vodio sjednicu tri puta ponovio tko je nositelj HDZ-ove liste, što smatram da je nekorektna, neprimjerena i nejednaka promidžba u odnosu na neke druge kandidate pogotovo stranaka koje ni nemaju zastupnike. A pet minuta prije toga je prozivao neke druge da se promoviraju kroz funkciju saborskog zastupnika - poručio je Đujić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message