Obavijesti

News

Komentari 43

Dva mjeseca rata: Razrušene ulice Gaze poprišta su žestokih borbi vojske Izraela i Hamasa...

Dva mjeseca rata: Razrušene ulice Gaze poprišta su žestokih borbi vojske Izraela i Hamasa...

Uživo pratite najvažnije vijesti u ratu između Hamasa i Izraela...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
16.27

Hrvati moraju platiti kartu za izlaz iz pakla rata u Gazi: Ovdje u Hrvatskoj nemaju primanja

24sata

Prije točno mjesec dana 22 hrvatskih državljana evakuirani su iz pakla rata u Gazi i prva stanica bila im je Kairo, odakle im je hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu s veleposlanstvom RH u Izraelu osiguralo prijevoz za Hrvatsku. Međutim, da bi uopće mogli krenuti prema Hrvatskoj morali su se zadužiti kod hrvatskih vlasti i sad ih po obitelji čeka dug viši od 7000 eura koji moraju podmiriti. Izvori iz diplomatskih izvora za 24sata su objasnili što se sve događalo prilikom evakuacije.

Više pročitajte OVDJE.

15:28

VIDEO Pojasom Gaze odjekuju snažne eksplozije. Izrael tvrdi da su eliminirali više terorista...

 Snažna eksplozija odjeknula je u Gazi, u idućem trenutku nebo je prekrio gusti oblak dima. Rat između Hamasa i Izraela se nastavlja...

OVDJE VIŠE O TEMI

15:05

Crne brojke iz Gaze

U posljednja 24 sata 350 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima, objavilo je ministarstvo zdravstva Gaze, kojim rukovodi Hamas.

Priopćili su kako je od početka rata, koji je uslijedio nakon napada Hamasa na Izrael, u Gazi ubijeno 17.177 ljudi, a njih više od 46.000 tisuća je ozlijeđeno...

14:50

Danski brodar uvodi dodatak za rizik transporta pošiljki u Izrael

Danska brodarska grupa A.P. Moller-Maersk izvijestila je u četvrtak da će iduće godine u vozarine za transport kontejnera u Izrael uračunavati i dodatak za rizik kako bi pokrila veće premije osiguranja zbog sigurnosne situacije.

"Premije osiguranja za brodove s odredištem u Izraelu i dalje rastu na prijelazu u 2024. pa je Maersk prisiljen službeno uvesti dodatak za rizik u kriznim situacijama", navodi danska tvrtka u priopćenju.

"Dodatak će se koristiti za pokrivanje dodatnih troškova osiguranja i u konačnici za osiguranje kontinuirane i održive usluge za naše klijente u Izraelu", dodaju.

Od 8. siječnja klijenti će plaćati dodatak od 50 dolara za kontejnere od 20 stopa (6,09 metara) i od 100 dolara za kontejnere od 40 stopa (12,18 metara) i 45 stopa (13,72 metara), priopćio je Maersk.

Zbog percepcije o riziku premije osiguranja od političkog nasilja u Izraelu bile su i prije početka aktualnog sukoba s palestinskim Hamasom više nego u drugim dijelovima svijeta.

"Puno više tržišta oklijeva danas pružati usluge osiguranja (za klijente) u Izraelu. Raspoloživi kapaciteti za Izrael smanjeni su možda 75 posto", procjenjuje Tarique Nageer iz brokerske kuće Marsh.

Neke su premije danas i do 10 puta skuplje nego prije nekoliko mjeseci, kaže Geenwood. Izvor u sektoru osiguranja koji nije želio biti imenovan kaže da su premije vjerojatno ipak nešto manje poskupjele u dijelovima Izraela udaljenim od palestinskih teritorija.

Posao ipak nije zamro, naglašavaju osiguravatelji.

"Nećete nužno raskinuti osiguranje dugoročnim klijentima", naglašava Roddy Barnett iz osiguravateljske tvrtke Beazley.

13:50

Izrael: Čovjek koji je organizirao napad 7. listopada skriva se pod zemljom. Opkolili smo mu kuću!

U četvrtak se u Pojasu Gaze nastavljaju žestoke borbe između Hamasa i izraelske vojske, koja je zauzela veliki grad Khan Younis u potrazi za idejnim tvorcem krvoprolića u Izraelu 7. listopada.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 43