Obavijesti

News

Komentari 135

'Ruske snage kontroliraju veći dio Severodonjecka, gađali su skladište s otrovnim plinovima'

'Ruske snage kontroliraju veći dio Severodonjecka, gađali su skladište s otrovnim plinovima'

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 96. dan. Ruske snage ušle su u grad Sjeverodonjeck u istočnoj Ukrajini i spremaju napad velikih razmjera na Slovjansk, bazu ukrajinskih obrambenih snaga

Najvažniji događaji:

PRATITE UŽIVO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.07

Kijev želi da Macron dođe u posjet prije kraja francuskog predsjedanja EU-om

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba izrazio je u utorak želju da francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji nije posjetio Ukrajinu od početka ruske invazije, posjeti Kijev prije kraja francuskog predsjedanja EU-om 30. lipnja.

- Dobro je došao, bez obzira kad. Bilo bi dobro da Macron dođe tijekom francuskog predsjedanja EU-om, a najbolje bi bilo da dođe s dodatnim isporukama oružja Ukrajini, to bi bila najvrjednija pomoć koju možemo dobiti od Francuske - istaknuo je Kuleba u razgovoru za francusku mrežu LCI..

Macron je posjetio Moskvu i Kijev 7. i 8. veljače, prije početka ruske invazije 24. veljače i nakon toga nije ponovno došao u Ukrajinu. Usto je među rijetkim europskim predsjednicima koji redovito kontaktira s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Neki europski čelnici, britanski premijer Boris Johnson i kanadski Justin Trudeau, posjetili su Kijev od početka sukoba.

Francuska do 30. lipnja predsjeda Europskom unijom, ali predsjednik Macron redovito ističe da će posjetiti Kijev "kad za to bude vrijeme"

- Poći ću na to putovanje kada bude vrijeme za to i kad se steknu uvjeti - rekao je i u utorak navečer.

Francuska ministrica vanjskih poslova Catherine Colonna boravila je u ponedjeljak u Kijevu, što je prvi posjet nekog francuskog predstavnika od početka ruske invazije, a posjet francuskog predsjednika je "na dnevnom redu", rekao je Kuleba.

22.54

Ukrajinske vlasti: Isključene su sve komunikacijske usluge u Hersonu

Ukrajinski dužnosnici izvještavaju o isključenju svih komunikacija u južnoj regiji Herson okupirane od strane Rusa, prenosi Reuters.

Ukrajinska Državna služba za specijalnu komunikaciju i zaštitu informacija priopćila je da su okupatorske snage isključile opremu.

Zbog toga su stanovnici Hersona bez ukrajinske mobilne komunikacije i pristupa internetu i nema sredstava za obavljanje nacionalnih i međunarodnih telefonskih poziva pomoću fiksnih telefonskih uređaja, objavila je agencija.

22.45

SAD će primiti više od 23.000 izbjeglica iz Ukrajine

Više od 23.000 Ukrajinaca dobit će dopuštenje za dolazak u Sjedinjene Države u sklopu ubrzanog procesa administracije američkog predsjednika Joea Bidena za primanje ukrajinskih izbjeglica koji žele doći u SAD, priopćile su američke vlasti.

22.06

Kanada uvela sankcije bivšoj Putinovoj ljubavnici

Kanada je uvela sankcija navodnoj ljubavnici ruskog predsjednika Vladimira Putina, bivšoj gimnastičarki Alini Kabajevoj.

Osim njoj, sankcije su uvedene i za druge ruske dužnosnike i institucije zbog invazije na Ukrajinu poput Ruske poljoprivredne banke, Investtradebank i dvije tvrtke za upravljanje fondovima. Kanada će im zamrznuti imovinu te zabraniti ulazak u državu, javlja AFP.

- Sankcije se odnose na banke, oligarhe bliske Putinovom režimu, kao i na njegovu, ne znam kako da je nazovem, partnericu - rekla je kanadska ministrica vanjskih poslova Melanie Joly.

Alinu Kabajevu, bivšu gimnastičarku, mediji su prije više od 10 godina povezali s Putinom, no on niječe da je bio u ljubavnoj vezi s njom.

21.50

Papa predvodio svjetsku molitvu za mir u Ukrajini 

Papa Franjo u utorak je predvodio međunarodnu molitvu za mir u Ukrajini i drugim dijelovima svijeta pogođenim ratom, sjedeći u invalidskim kolicima ispred spomenika koji Rimljani tradicionalno povezuju s mirom. 

Komentari 135