News

Komentari 0

Europske tvrtke nezadovoljne covid mjerama Kine: Ne znaju što očekivati i kad će blokade

Europske tvrtke nezadovoljne covid mjerama Kine:   Ne znaju što  očekivati i kad će blokade

Na području 46 gradova u Kini trenutno su na snazi ograničenja kretanja stanovništva zbog pandemije koronavirusa. Neka područja su pod većim, a neka pod manjim ograničenjima

Europske kompanije koje posluju u Kini trpe velike posljedice zbog mjera kineske vlade usmjerenih suzbijanju širenja zarade covid-19, upozorio je u ponedjeljak predsjednik trgovinske komore EU-a u Kini Joerg Wuttke.

“Neizvjesnost sve čini vrlo teškim. Što će se dalje dogoditi? Kada će uvesti iduću blokadu?”, rekao je.

Predstavnici komore izvijestili su da je prijevoz tereta između gradova otežan, a poduzeća su morala obustaviti ili smanjiti proizvodnju, što sve dovodi do ozbiljnih prekida u lancima opskrbe.

Na području 46 gradova u Kini trenutno su na snazi ograničenja kretanja stanovništva zbog pandemije koronavirusa. Neka područja su pod većim, a neka pod manjim ograničenjima. Šangaj, gospodarsko i financijsko središte zemlje, šest je tjedana u blokadi koja uključuje strogi policijski sat za milijune ljudi.

Wuttke je rekao da su vlasti bile prisiljene uvesti drakonske mjere jer je Kina još "daleko od postizanja imuniteta krda". „Umjesto da ubrzaju cijepljenje starijih, oni su ga zapravo usporili”, dodao je.

Više od 100 milijuna ljudi u Kini starijih od 60 godina još nije u potpunosti cijepljeno.

Najčitaniji članci