Obavijesti

News

Komentari 144

Europski mediji: Ishod izbora veliki udarac vladajućoj ljevici

Europski mediji: Ishod izbora veliki udarac vladajućoj ljevici
1

Izbore za EU parlament popratili su gotovo svi europski mediji. Među komentarima stoji kako je izlaznost bila mala te da "je Hrvatima splasnuo entuzijazam za EU"

VIDEO

Izbore za Europski parlament u Hrvatskoj popratili su i gotovo svi europski mediji, koji uglavnom naglašavaju nisku izlaznost. EuroNews je tako među prvim komentarima imao zaključak da je ishod izbora "udarac vladajućoj ljevici". 

Istaknuli su i kako je desno krilo hrvatske oporbe dobilo najviše glasova. New Europe ističe kako je Hrvatima "splasnuo entuzijazam za članstvo EU".

BBC je također prenio vijest te ističu kako su Hrvati prvi put odabrali svoje zastupnike u EU parlamentu. Zaključuju kako je mala izlaznost na izborima zapravo posljedica recesije, "koja već duže vrijeme potresa Hrvatsku".

- Hrvatska će biti druga zemlja bivše Jugoslavije koja će se, nakon Slovenije, pridružiti Europskoj uniji. Ipak, ekonomija zemlje je u silaznoj putanji, a nezaposlenost sve više raste - stoji u komentaru BBC-a. 

Francuska agencija AFP istaknula je kako hrvatski političari nisu ni pokušali Hrvatima objasniti što će zastupnici u EU parlamentu zapravo raditi. Istaknuli su kako jedva polovica podržava ulazak zemlje u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.