Obavijesti

News

Komentari 234

Bombe su skrivali u torbama i stavili ih na kolica za prtljagu

Bombe su skrivali u torbama i stavili ih na kolica za prtljagu
16

U terorističkim napadima u Bruxellesu poginulo je više od 30 ljudi, a oko 250 ih je ozlijeđeno. U Bruxellesu traje velika potjera za trećim napadačem iz zračne luke

VIDEO

>> Ukoliko ste u Bruxellesu možete nam se javiti na telefon za čitatelje 01/24-24-242, e-mail: reporter@24sata.hr ili pošaljite MMS, Viber ili Whatsapp na 099/224-2424

>>> Zadnje informacije

U Schaerbeeku, predgrađu Bruxellesa traje velika potjera za trećim napadačem iz zračne luke koji je pobjegao. U tom je predgrađu ranije tijekom večeri u jednoj kući pronađena eksplozivna naprava punjena čavlima te zastava Islamske države, ali i zasad nepoznate kemikalije.

Navodno je riječ o Belgijancu Najimu Laachraouiju (24). 

Njega se sumnjiči i da je napravio bombe korištene u krvavom pariškom pokolju. Prošle godine vratio se iz Sirije.

-----------------------------------------------

Izraelski ministar šokirao: Europa je zanemarila opasnost

Izraelski ministar je u utorak, reagirajući na napade u Bruxellesu, optužio Europu da je zanemarila opasnost od "islamskih terorističkih ćelija" na svome tlu i radije kritizirala Izrael.

- Ponavljam: U Europi je velik broj onih koji su se radije prepustili ludosti osuđivanja Izraela, etiketiranju i bojkotiranju njegovih proizvoda dok su istodobno pod nosom građanima kontinenta rasle tisuće terorističkih ćelija (...) - rekao je ministar za znanost, tehnologiju i svemir Ofir Akounis, na svojoj stranici Facebooka.

Ministar se istaknuo ovom izjavom, a ostatak izraelske političke klase se solidarizirao s begijskim narodom i pozvao na zajedništvo protiv terorizma.

-------------------------------------------------

Bombe su skrivali u torbama, treća nije eksplodirala

Napadači su bombe skrivali u torbama, rekao je gradonačelnik Zaventema Francis Vermeiren, javlja AFP. Rekao je kako su napadači stavili prtljagu na kolica i tada su eksplodirale dvije bombe. Treći napadač je napravio isto, ali njegova bomba nije eksplodirala. Pretpostavlja se da se muškarac uspaničio. Podsjetimo, objavljena je fotografija na kojoj se vidi kako trojica napadača u zračnoj luci guraju prtljagu na kolicima. Dvojica osumnjičenih su poginuli, a trećeg traži policija.  

------------------------------

Crne brojke

Belgijska ministrica zdravlja Maggie De Block u razgovoru za televiziju VTM kazala je kako je u napadu ukupno ubijena 31 osoba dok ih je 250 ozlijeđeno. U zračnoj luci poginulo je 11 ljudi dok ih je 20 ubijeno u napadu na stanicu podzemne željeznice.

-------------------------------

Uhitili troje sumnjivaca u Amsterdamu

Policija u Nizozemskoj je večeras objavila kako su uhitili troje sumnjivaca na željezničkom kolodvoru u Amsterdamu. Tom su prilikom ispalili hitac upozorenja. Da li su ova uhićenja povezana s današnjim napadima u Bruxellesu još se ne zna. 

------------------------------

U kući u Bruxellesu našli još jednu bombu i zastavu ISIL-a

Tužiteljstvo u Bruxellesu je objavilo da su pronašli, tijekom racija u gradu još jednu eksplozivnu napravu. Riječ je o bombi s čavlima. Našli su i zastavu ISIL-a. Napravu i zastavu su pronašli u kući u Bruxellesu. 

----------------------------------------

Uništena treća bomba u zračnoj luci

Kako navode strane agencije, u zračnoj luci Zaventem pronađena je treća bomba koja nije eksplodirala. Bomba je uništena, a priopćeno je da će zračna luka i u srijedu biti zatvorena. 

------------------------------

Dvije eksplozije u zračnoj luci, jedna u podzemnoj željeznici

U terorističkim napadima na metro i zračnu luku u Bruxellesu u utorak je poginulo više od 30 ljudi, a oko 250 ih je ozlijeđeno, javlja AFP. Dvije su eksplozije, podsjetimo, odjeknule jutros u zračnoj luci Zaventem. Druga je eksplozija odjeknula na stanici podzemne željeznice Maalbeek u središtu europskih instiucija.

U napadu na zračnu luku poginulo je najmanje 11 ljudi, a u napadu na metro oko 20 ljudi. Svjedoci su rekli da su čuli napadače kako viču na arapskom i da su nakon toga aktivirali eksplozivne naprave.

ISIL je preuzeo odgovornost za napade

ISIL je preuzeo odgovornost za napad, a nagađa se da je uzrok napada osveta za nedavno uhićenje terorista Salaha Abdeslama.

Nakon napada vlasti u Belgiji su djelomično evakuirali nuklearne elektrane Doel i Tihange. 

U jednoj od bombi bili su čavli

U tijeku jer akcija u četvrti  Schaerbeek u potrazi za mogućim teroristima povezanima sa današnjim napadima. Belgijska televizija VTM izvijestila je kako su najmanje u jednoj od bombi u zračnoj luci bili čavli.

Nakon napada u Belgiji je proglašena trodnevna žalost. Napade su osudili svi svjetski čelnici. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu