Obavijesti

News

Komentari 57

Evo kome ide koliko: Sestre i doktori koji padaju s nogu dobit će iste božićnice kao dio uhljeba

Evo kome ide koliko: Sestre i doktori koji padaju s nogu dobit će iste božićnice kao dio uhljeba

Ministarstva očekuju božićnice od 1500 kuna, tvrtke u vlasništvu Grada Zagreba dobit će po 1250, Koprivačko-križevačka županija dat će 1000 kuna svakom od 128 radnika, a Hrvatske ceste poklanjanju isto toliko...

VIDEO

Zaposlenici ministarstava dobit će po 1500 kuna božićnice. Potvrdio je to premijer Andrej Plenković na nedavnoj sjednici Vlade naglasivši kako se radi o povećanju od 250 kuna.

Prijašnji iznos, 1250 kuna, primat će trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba. Pa će tako lijep poklon pod borom naći i zaposlenici "Zagrebačkog holdinga". Potvrdila nam je to Senka Knežević uz Ureda njihove uprave: 
- Sukladno odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora radnicima će biti isplaćena božićnica u visini od 1250 kuna - poručuju. Djelatnici "Zagrebačkog velesajma" dobit će isti iznos.

A hoće li išta isplaćivati misle se tek u "Regionalnoj energetskoj agenciji sjeverozapadne Hrvatske" čija osnivačka prava ima Grad Zagreb: 
- O božićnicama se još uvijek razmatra. Ako ih i bude, one će biti skromnije nego prethodnih godina i primjerene trenutku u kojem živimo – poručila je Ivana Belić u ime tvrtke. 

Dobili smo odgovor i "Centra za gospodarenje otpadom". Kažu da se planira božićnica ista kao i lanjska: 
- Radnicima se božićnica planira isplatiti u istom iznosu kao i prošle godine u visini od 1.250,00 kuna, a temeljem Pravilnika o radu ovog Društva – dodaju za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ZET šalje slične informacije: "temeljem Kolektivnog ugovora, radniku pripada pravo na prigodnu nagradu u visini iznosa priznatog u neoporezive primitke od 1.250,00 kuna".

Grad Split, kako neslužbeno doznajemo, planira dijeliti božićnice svojim zaposlenicima, ali odluka još nije ispisana. 
Od gradskih tvrtka pod Marjanom najviše iznose božićnica dobit će djelatnici gradske "Čistoće", a riječ je o neoporezivih 2000 kuna. 

Srebro na ovom natjecanju odnosi tvrtka "Parkovi i nasadi". Od tajnice direktora Dorite Matić doznajemo kako će svojim djelatnicima isplatiti božićnice u iznosu od 1500 kuna. 

Iduća na listi je "Razvojna agencija Split – RaST". Na račune njihovih djelatnika sjest će po tisuću kuna bonusa. Toliko su dobivali i prethodne dvije godine. 

Isti iznos mogao bi dočekati ekipu iz "Split-parkinga": 
- Odluka o božićnicama za 2020. godinu još nije donesena (sjednica NO). Prema kolektivnom ugovoru minimalna božićnica iznosi 1000 kuna. Dio božićnice ide u bonovima od 400 kuna, a ponudu izabiremo ovisno o povoljnijim uvjetima koje tvrtke ponude. Do sada smo surađivali s tvrtkama Tommy i Konzum – odgovaraju iz Split-parkinga. 

I Vodovod i kanalizacija izbacit će poklon pod bor. Doduše, nešto skromniji. 
Sukladno Kolektivnom ugovoru poslodavac Vodovod i kanalizacija d.o.o. dužan je isplatiti božićnice u iznosu od 600 kn i to kao dar u naravi. Iste će biti isplaćene u obliku poklon potrošačke kartice, iskoristive na bilo kojem prodajnom mjestu kao sredstvo plaćanja – javlja službenik za informiranje Mate Mišura.

Takav bon dobit će i "Splitska obala":
- Isto kao i prošle godine, Splitska obala će svojim djelatnicima dati bon u vrijednosti 600 kuna. Bon će biti za trgovine Tommy – odgovaraju iz te tvrtke. Na pitanje zašto baš Tommy, kažu: "zbog raširene mreže dobro opskrbljenih trgovina".

Toliko će dobiti i zaposlenici "Lovrinca". 
- U prosincu će se radnicima podijeliti bonovi u iznosu od 600 kuna tvrtke "Konzum" koja nam je najprihvatljivija, te dar za djecu u iznosu od 600 kuna po djetetu – javljaju iz uprave groblja. 

Nekadašnji rekorder, tvrtka Spalatum DMC, znala je davati po maksimalnih 2500 kuna svojim djelatnicima, ali nakon što se za to saznalo odlučili su ukinuti božićnice. Ni u "Stano-upravi" neće biti isplate. Iz splitskog "Prometa" također kažu da božićnica nije ni predviđena. Od Javne ustanove Športski objekti – Split doznajemo kako oni još nisu sigurni što mogu očekivati i da kao korisnici gradskog proračuna očekuju da se njihovim radnicima isplate "neoporeziva materijalna prava identična onima koja će biti isplaćena radnicima gradske uprave". 

Isti odgovor stigao je iz "Javne ustanove Park šume Marjan". 
- Za isplatu božićnica do današnjeg dana nemamo saznanja, niti hoće li Osnivač isplaćivati niti u kojoj visini iznosa. Od Javne ustanove su zatraženi podaci za "darove za djecu" i "bonove u naravi" – pojašnjava ravnatelj Damir Grubšić.

Većina Županija još nije donjela odluke hoće li dijeliti božićnice. Među njima nije Koprivačko-križevačka: 
- Sukladno izmjeni Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije, službenicima i namještenicima božićnica će biti isplaćena u iznosu od 1.000 kuna - doznajemo od Melite Ivančić, pročelnice Službe ureda župana. Iznos božićnice isti je kao i prošle godine. Dodajmo da ova županija broji 128 zaposlenika, ne računajući župana i zamjenika koji ne dobivaju božićnice. 

Zanimljiva ideja dolazi s krajnjeg istoka Hrvatske:
- Vukovarsko-srijemska županija će za Božić svojim djelatnicima pokloniti paket domaćih proizvoda u vrijednosti 300 kuna kako bi na taj način pomogla našim OPG-ovima u plasmanu i prodaji svojih proizvoda, u ovoj teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa - poručuju iz Vukovara.

Službenici i namještenici Varaždinske županije će, sukladno Kolektivnom ugovoru, dobiti dar u naravi u visini neoporezivog iznosa koji iznosi 600 kuna. U tijeku je izbor tvrtke u kojoj će se dar u naravi realizirati. Varaždinska županija ima 153 zaposlenika.

Istarska županija odlučila je da će svojih 289 djelatnika koji imaju djecu mlađu od 15 godina davati "dar u iznosu od 600 kuna"

Šibensko-kninska županija odustala je od isplate uskrsnice, regresa i božićnice za djelatnike Županije i javnih ustanova još u svibnju ove godine: 
- Zbog situacije izazvane koronavirusom, planirana sredstva su rebalansom proračuna preusmjerena za pomoć gospodarstvenicima (cca milijun kuna) - doznajemo iz ustanove koja broji 162 zaposlenika. 

Na upit nam nikad nisu odgovorile Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Osječko-baranjska, Međimurska županija, Brodsko-posavska, Primorsko-goranska ni Zadarska županija. 

Ali jesu "Hrvatske ceste": 

- Sukladno važećem Kolektivnom ugovoru Hrvatske ceste d.o.o. isplatit će svojim zaposlenicima božićnicu u iznosu od 1.000,00 kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina