Obavijesti

News

Komentari 149

Evo što su Bandić, Ljubičić, Pripuz i ostali poručili na sudu

Evo što su Bandić, Ljubičić, Pripuz i ostali poručili na sudu
3

Bandić tvrdi da nije počinio niti jedno od kaznenih djela za koje ga terete. Ljubičić smatra da je sloboda čovjeka vrijednija od časti i novca, a Pripuz tvrdi da je nevin

VIDEO

Ja sam častan čovjek koji je uvijek radio u korist Grada Zagreba i građana, i nisam počnio niti jedno od kaznenih djela za koje me se ovdje tereti. Smatram da je sloboda vrijednija od zlata i da će se u postupku dokazati da nisam počinio ono za što me terete. Ovo je rekao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sucu istrage tijekom ročišta na kojem se odlučivalo o pritvoru. 

'Simptomatično je da je rješenje o istrazi došlo Darinku Kosoru'

- Protiv mene su i ranjie podignute dvije kaznene prijave koje su kasnije odbačene, a simptomatično je da je ovo rješenje o istrazi dostavljeno na adresu Gradske skupštine, na ruke Darinka Kosora. Smatram da je time meni nanesena šteta, a je li to bilo slučajno ili namjerno, o tome ne želim spekulirati - rekao je Bandić.

Ljubičić: Sloboda čovjeka vrijednija je od časti i novca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slobodan Ljubičić je naveo kako smatra da je sloboda čovjeka vrijednija od časti i novca

- Spreman sam sada ponuditi iznos jamčevine kao i odstupiti sa svog radnog mjesta predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga ako bi na taj način pomogao ovoj istrazi, i ako bi to bilo potrebno da mi se omogući obrana sa slobode - rekao je Ljubičić u utorak sucu istrage.

Pripuz: Nijedan iskaz svjedoka me ne može teretiti

Trećeoptuženi Petar Pripuz je sucu kazao da se od kad je Hrvatska postala dio Europe moraju se provoditi europski zakoni u državi.

- Upravo se zbog toga moja firma javljala na natječaje o zbrinjavanju otpada, jer je jedina u Hrvatskoj registrirana i osposobljena za to. Spreman sam prihvatiti svaki iskaz bilo kojeg svjedoka jer me nijedan ne može teretiti, budući da kazneno djelo nisam ni počinio - rekao je Pripuz.  

Horvat: Neću odstupiti, ponosan sam na svoj rad

Željko Horvat, gradonačelnikov savjetnik, rekao je sucu istrage da je postupao u skladu sa zakonom, a da se htjelo činiti kaznena djela, onda se ne bi dva prethodna natječaja poništivala. 

- Ne želim odstupiti sa svog radnog mjesta jer se ne smatram krivim, i ponosan sam na svoj rad i doprinos - rekao je Horvat i predložio sucu da mu se omogući obrana sa slobode. 

Markus: Ovo je sramotno, uvijek sam radio po propisima

Ivan Markus, referent za javnu nabavu u ZG holdingu, kaže da je sramotno da je doveden u situaciju da se protiv njega vodi postupak i određuje zatvor kad je cijeli svoj radni vijek radio sukladno pravnim propisima koji su regulirali javnu nabavu, a koje je propisivalo Ministarstvo gospodarstva

- Nema nikakvih dokaza koji bi ukazivali na moje protupravno ponašanje - rekao je Markus.

Mihaljević: Apsolutno sam nevin, pa ja sam na gubitku

Branko Mihaljević, direktor tvrtke Bramgrad projekt, kaže da je u to zamjensko zemljište uložio 14 godina života i 5 milijuna eura te da je  na gubitku, jer je uspio prodati za četiri milijuna eura, a do sada je naplatio samo dva milijuna eura. 

- Pri tome sam morao voditi spor sa državom i tužiteljstvom u dva upravna spora koji su trajali pet godina. Apsolutno sam nevin - rekao je Mihaljević. 

Dodaje da je ovih dana imao zakazan  razgovor sa ruskim investitorom oko posla vrijednim 23 milijuna eura. U taj posao bi bilo uključeno još 15-ak firmi iz Hrvatske i potpis je u ponedjeljak trebao dostaviti HBOR-u. Očito, posao je propao.

Podsjetimo, sudac istrage je odredio 30 dana pritvora za svih 12 okrivljenih. Jedino je za Pripuza prihvaćena jamčevina od milijun eura. Kad odluka bude pravomoćna i kad Pripuz uplati novac, njega će pustiti iz Remetinca da se brani sa slobode.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1