News

Komentari 4

Evo tko su novi kandidati za ravnatelja programa HRT-a

Evo tko su novi kandidati za ravnatelja programa HRT-a

U tijeku su razgovori kandidata s glavnim ravnateljem HRT-a, kao i izjašnjavanje kreativnog osoblja javne radiotelevizije o predloženom kandidatu za ravnatelja programa koje će potrajati do 28. prosinca u podne

Troje kandidata za novog ravnatelja programa HRT-a su Marija Nemčić, Mario Raguž i Zlatan Avar, a odluku o imenovanju mogla bi biti donesena nakon završetka savjetodavnog izjašnjavanja kreativnog osoblja HRT-a sredinom idućeg tjedna, doznaje se s javne radiotelevizije.

Osim za ravnatelja programa, na nedavno raspisane natječaje za nove ravnatelje produkcije, tehnologije i poslovanja HRT-a pravovaljane je kandidature predalo 12 kandidata. Natječaj je bio raspisan nakon imenovanja novog glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba, a nakon njegova izbora sada se na mandat od pet godina imenuju i novi ravnatelji poslovnih jedinica HRT-a kojima trenutačno kao vršitelji dužnosti upravljaju Mislav Stipić (poslovanje), Renato Kunić (program), Damir Novinić (produkcija) i Zvonimir Jukica (tehnologija).

Na natječaj za ravnatelja Produkcije HRT-a prijave je predalo šest kandidata, no dva nisu dostavila svu traženu dokumentaciju i dokaze, a za ravnatelja Tehnologije HRT stigle su pravovaljane prijave sedam kandidata. S druge strane, na natječaj za ravnatelja Poslovanja HRT-a stigla je pravovaljana prijava samo jednog kandidata, a druga je odbačena kao nepotpuna.

Kako se doznaje, u tijeku su razgovori kandidata s glavnim ravnateljem HRT-a, kao i izjašnjavanje kreativnog osoblja javne radiotelevizije o predloženom kandidatu za ravnatelja programa koje će potrajati do 28. prosinca u podne. Rezultati natječaja za ravnatelje poslovnih jedinica mogli bi biti objavljeni u tjednu između Božića i Nove godine.

Najčitaniji članci