News

Komentari 42

Farage: Hrvatska će ulaskom u EU opet izgubiti neovisnost

Farage: Hrvatska će ulaskom u EU opet izgubiti neovisnost

Na sjednici Europskog parlamenta povjerenik za proširenje Štefan Fuele rekao je kako je Hrvatska dana drugačija nego prije 10 godina. Nigel Farage je skeptičan

Pozvani ste da date pristanak kako bi Hrvatska postala 28. članica EU, poručio je u srijedu Štefan Fuele na mini-plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Europski povjerenik za proširenje rekao je kako je Hrvatska danas vrlo različita zemlja u odnosu na Hrvatsku koja je prije gotovo 10 godina podnijela zahtjev za članstvo. 

Većina je na sjednici odaslala pozitivne poruke, no Britanac Nigel Farage rekao je kako će Hrvati ponovno nakon 20 godina izgubiti neovisnost.

- Glasovanje za ulazak u EU je za pridruživanje novoj Jugoslaviji - rekao je Farage te dodao kako su u hrvatskim strukturama još ''stari komunisti'' te da nema slobode tiska koji bi objavio članak protiv hrvatskog puta prema Europi. 

Europski parlament je u srijedu raspravljao, a u četvrtak će glasovati o  davanju pristanka za potpisivanju pristupnog ugovora. Na raspravi, a i glasovanju bit će izaslanstvo hrvatskog Sabora koje predvodi Luka Bebić, piše HRT.

Najčitaniji članci