Obavijesti

News

Komentari 144

FBI istražuje Hillary, Trump: 'Njene spletke su nedopustive'

FBI istražuje Hillary, Trump: 'Njene spletke su nedopustive'
1

Direktor FBI-ja James Comey izjavio je kako agencija ponovno pokreće istragu e-mailova predsjedničke kandidatkinje i nekadašnje državne tajnice Hillary Clinton..

VIDEO

Direktor FBI James Comey obavijestio je u petak američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi "koji se čine važnima".

Comey je najavio da će FBI poduzeti "odgovarajuće istražnje radnje" kako bi utvrdio sadrže li novi e-mailovi klasificirane informacije "te procijeniti njihovu važnost za istragu".

Direktor savezne policije to je rekao u pismu predsjednicima nekoliko odbora Kongresa i Senata, koje je u srpnju izvijestio da je istraga FBI-a gotova i da nema dokaza da je Clinton prekršila zakon, ali je pokazala "krajnji nemar".

"Iako FBI ne može odrediti hoće li te informacije biti bitne ili ne i iako ne mogu predvidjeti koliko će trajati taj dodatni posao, držim da je važno da vaša povjerenstva budu upoznata s našim radom", zaključio je Comey.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Republikanski protukandiat Donald Trump odmah je reagirao na te informacije na skupu u Manchesteru, u New Hampshireu.

"Korupcija Hillary Clinton je dosegla neviđene razmjere. Ne možemo dopustiti njezine spletke u Ovalnom uredu. Poštujem što je FBI odlučio ispraviti svoju pogrešku. Bilo je to veliko izigravanje pravde, a nadamo se kako će sada to biti ispravljeno", istaknuo je.

State Department objavio je da će surađivati s FBI-em u novoj istrazi. "Spremni smo surađivati ako se to od nas zatraži, ali u ovome trenutku nemamo nikakve nove pojedinosti ili informacije", rekao je glasnogovornik Mark Toner.

Afera je izbila u ožujku 2015., malo prije ulaska demokratske kandidatkinje u kampanju. Zamjereno joj je što je koristila isključiio privatnu elektoničku poštu umjesto vladine tijekom četiri godine dok je Clinton bila na čelu američke diplomacije i time potencijalno ugrozila povjerljive informacije.

Kampanja Hillary Clinton uvjerena da se zaključak FBI-a neće mijenjati

Šef kampanje Hillary Clinton izjavio je u petak kako je "uvjeren" da će FBI ponovno zaključiti da nema razloga za podizanje tužbe protiv bivše državne tajnice u vezi s korištenjem privatne elektroničke pošte.

Direktor FBI James Comey obavijestio je u petak američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi "koji se čine važnima".

"Direktor FBI-a mora američkom narodu odmah reći sve pojedinosti o tome što se sada istražuje", rekao je John Podesta.

"Uvjereni smo da se zaključci neće razlikovati od onih do kojih je FBI došao u srpnju", istaknuo je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a