News

Komentari 29

FINA upozorava: 'Ako dobijete ovakav e-mail, ne otvarajte ga'

FINA upozorava: 'Ako dobijete ovakav e-mail, ne otvarajte ga'

FINA je obavijestila javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806". Iz te agencije tvrde kako oni takvu obavijest građanima nisu poslali...

Financijska agencija (FINA) poslala je medijima priopćenje u kojem obavještavaju javnost da elektronička poruka pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806", nije kreirana ni poslana iz sustava Financijske agencije, pa je kao takvu, ne treba otvarati.

"Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806", sljedećeg sadržaja:

"Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,".

- Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespondencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr - stoji u priopćenju Fine.
 

Najčitaniji članci