Obavijesti

News

Komentari 257

Savjetnik Zelenskog: Ovo je kraj "ruskog svijeta" u Ukrajini

Savjetnik Zelenskog: Ovo je kraj "ruskog svijeta" u Ukrajini

Danas je 121. dan ruske invazije na Ukrajinu. Putin je preusmjerio trgovinu, IAEA je upozorila da bi Rusija mogla u potpunosti zaustaviti opskrbu Europe plinom. Finska tvrdi kako je spremna za rat

Ključni događaji:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka danci doniraju rakete ukrajini 01:14
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.27

Organizatori Eurovizije odlučili da Ukrajina neće biti domaćin zbog "velikog" rizika

Organizator Eurovizije kazao je da postoji "velik" rizik od zračnih napada u Ukrajini uz "visok" rizik od velikog broja žrtava, zbog čega nisu zadovoljeni "nužni zahtjevi" za održavanje natjecanja iduće godine u zemlji pobjednici. 

Ukrajinski predstavnik Kaluš orkestar pobijedio je u natjecanju u Torinu u Italiji ove godine, a prema tradiciji zemlja koja pobijedi postaje domaćinom natjecanja sljedeće godine.

Ipak, Europska unija za radioteleviziju (EBU) objavila je da je nakon "cjelovite procjene i provjere provedivosti" zaključila da Ukrajina ne može biti domaćin, jer Ukrajinska medijska kuća UA:PBC ne može jamčiti sigurnost i izvedbu.

22.02

Savjetnik Zelenskog: Ovo je kraj "ruskog svijeta" u Ukrajini

"Ovo je kraj 'ruskog svijeta' u Ukrajini i kraj ere ruskog lobija u Europi. Ukrajina je službeni kandidat za EU, a Europa je ujedinjena kao nikad prije. Pred nama je težak put, ali poanta je dokazana: Mi smo dio civiliziranog svijeta i raskrstili smo puteve sa Rusijom, zemljom zombija", napisao je Mihajlo Podoljak, savjetnik ruskog predsjednika Zelenskog.

21.53

Predsjednica EK: Danas je dobar dan za Europu

21.42

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozdravio je odluku da su Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata ze EU, nazvavši je "jedinstvenim i povijesnim trenutkom u bilateralnim odnosima".

 

21.30

'Ukrajina pripada europskoj obitelji'

 

Komentari 257