Obavijesti

News

Komentari 0

Fiona Hill: Ideja o ukrajinskom uplivu u izbore je neistinita

Fiona Hill: Ideja o ukrajinskom uplivu u izbore je neistinita
5

Gordon Sondland, američki veleposlanik u Europskoj uniji, rekao je u srijedu pred Kongresom, kako misli da je Trump doista uvjetovao bilateralni susret s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim

VIDEO

Bivša savjetnica za Rusiju predsjednika Donalda Trumpa Fiona Hill rekla je pred Kongresom u četvrtak da je teorija o značajnoj ukrajinskoj umiješanosti u predsjedničke izbore 2016., koju promiču republikanci, neistinita.

Fiona Hill, nekoć glavna savjetnica za Rusiju Bijele kuće, svjedočila je pred Odborom za obavještajne poslove Zastupničkog doma, petog dana javnih saslušanja u sklopu pokrenutog postupka opoziva predsjednika Trumpa.

'Takav lov na vještice odmah mora prestati, jako je štetan'
'Takav lov na vještice odmah mora prestati, jako je štetan'

David Holmes, bivši djelatnik američkog veleposlanstva u Kijevu, također je rekao zastupnicima da su visoki američki dužnosnici, u Trumpovo ime pritiskali Ukrajinu da pokrene istragu o sinu bivšeg potpredsjednika SAD-a Joea Bidena danas glavnog Trumpovog suparnika na predstojećim predsjedničkim izborima.

- Ti visoki dužnosnici koristili su poluge naše diplomatske moći kako bi potaknuli ukrajinskog predsjednika da objavi otvaranje istrage protiv Trumpovog političkog suparnika - rekao je Holmes.

U.S. President Trump impeachment inquiry hearing in Washington

Trump i njegovi saveznici promiču teoriji o ukrajinskoj intervenciji u predsjedničke izbore 2016. kako bi opravdali pritisak na ukrajinske vlasti.

- Na temelju pitanja i izjava koje sam čula, čini se da neki od vas u ovom odboru vjeruju da Rusija i njene sigurnosne službe nisu provele kampanju protiv naše zemlje te da je, nekako, iz određenih razloga, to učinila Ukrajina - rekla je Hill na saslušanju.

- To je fiktivan narativ koji su stvorile, i promiču ga, ruske sigurnosne službe - ustvrdila je Hill, upozorivši da ne bi trebalo koristiti narativ koji odgovara ruskoj vanjskoj politici.

Gordon Sondland, američki veleposlanik u Europskoj uniji, rekao je u srijedu pred Kongresom, kako misli da je Trump doista uvjetovao bilateralni susret s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim time da Kijev pokrene istragu protiv američkih demokrata zbog korupcije.

'Radio sam s Giulianijem oko Ukrajine po Trumpovoj naredbi'
'Radio sam s Giulianijem oko Ukrajine po Trumpovoj naredbi'

Usto je rekao da je stekao uvjerenje da velika vojna pomoć Ukrajini ovisi i o pokretanju tih istraga, premda je priznao da mu Trump nije ništa rekao o toj povezanosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...