Fond: Ponoš nema pravo na otpremninu niti model 6 + 6 | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Fond: Ponoš nema pravo na otpremninu niti model 6 + 6

Fond: Ponoš nema pravo na otpremninu niti model 6 + 6
1

Njegovu ostavku na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zatražili su HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

VIDEO

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u petak su opovrgnuli nagađanja da Dubravko Ponoš, koji je mandat direktora Fonda dao na raspolaganje, ima pravo na otpremninu i primanje šest mjeseci pune plaće te drugih šest mjeseci polovice plaće.

"Ponoš je imenovan direktorom Fonda Odlukom Vlade 14. rujna 2017. godine, a s obzirom na to da se direktor imenuje na mandat od četiri godine, potpisao je Ugovor o radu na određeno vrijeme. Tim ugovorom nije predviđena isplata otpremnine niti model 6 + 6 koji se primjenjuje na državne dužnosnike. Znači, ugovorom nije predviđeno da nakon što mu istekne mandat na poziciji direktora Fonda prima 6 mjeseci punu plaću, a drugih 6 mjeseci još polovicu iste", ističe se u priopćenju Fonda. 

Dubravko Ponoš objavio je u četvrtak da je dao mandat na raspolaganje, nakon što je dva dana ranije javno pustio audio snimku u kojoj je prijetio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, rekavši da je spreman suočiti se sa svim posljedicama.

"Dajem mandat na raspolaganje i spreman sam se suočiti sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije", kazao je Ponoš na konferenciji za novinare.

Ponoš je u utorak objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Dubravko Ponoš, koji je i član Predsjedništva HNS-a, u srijedu je dao mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u.

Njegovu ostavku na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zatražili su HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Ministar Ćorić najavio je u četvrtak da će prihvatiti Ponoševu ostavku.

Policija je u četvrtak potvrdila Hini da s nadležnim državnim odvjetništvom RH (DORH) provodi izvide u vezi s audio snimkom koju je objavio Ponoš, a koja sadrži prijetnje bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu.

(abe)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Užas u Dalmaciji: Jedan mrtav u sudaru dva auta u Kaštelima. Nakon nesreće izbio incident
TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Užas u Dalmaciji: Jedan mrtav u sudaru dva auta u Kaštelima. Nakon nesreće izbio incident

Na mjestu nesreće došlo je i do narušavanja javnog reda i mira te je čovjek doveden u prostorije policije

Pogledajte nevrijeme koje je stiglo u Hrvatsku: Objavili niz alarma za skoro cijelu zemlju
MOGUĆI OBILNI PLJUSKOVI

Pogledajte nevrijeme koje je stiglo u Hrvatsku: Objavili niz alarma za skoro cijelu zemlju

Pljuskovi s grmljavinom mogući su tijekom dana u većem dijelu države, a karta Rain Alarma pokazuje kako su se kišni oblaci navukli nad veći dio države
Mladić u Žrnovnici platio dva sata seksa 500 eura, a potom je silovao ženu i uzeo novac nazad
U ISTRAŽNOM ZATVORU JE

Mladić u Žrnovnici platio dva sata seksa 500 eura, a potom je silovao ženu i uzeo novac nazad

Navodno je prvo platio 500 eura za dva sata seksa, ali potom je ženu zatočio u kući, silovao je i uzeo novac nazad. Uz sve to, prijetio joj je da policiji ne smije otkriti što se dogodilo.