Obavijesti

News

Komentari 0

Fortenova grupa: Velpro-centar će se pripojiti Konzumu plus

Fortenova grupa: Velpro-centar će se pripojiti Konzumu plus
1

Velpro-centar plus u Hrvatskoj ima 16 veleprodajnih centara, a ukupno zapošljava više od 800 radnika. Inače, Velpro je u okviru Konzuma poslovao do kraja 2015. godine

VIDEO

Fortenova grupa je odlučila da se Velpro-centar plus krajem ove godine pripoji Konzumu plus, čime će Konzum ostvarivati dodatnih milijardu kuna prihoda, mrežu će proširiti na 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj te će imati 11.000 zaposlenih, objavila je u srijedu Fortenova na svojim mrežnim stranicama.

"Cilj toga pripajanja je dodatno jačanje veleprodajnog segmenta Fortenova grupe gdje će pod okriljem Konzuma, koji je najveća maloprodajna kompanija u Hrvatskoj, poslovati i najveća veleprodaja u Hrvatskoj. Ujedno, tim se potezom ostvaruju značajne sinergije i povećava operativna efikasnost", ističe se u priopćenju. 

Pripajanjem će se osigurati i brojne druge prednosti, pri čemu se u priopćenju izdvajaju optimizacija asortimana, stabilna pokrivenost nacionalnog tržišta, uz visoku razinu opskrbe i usluge distribucije, posebno tijekom turističke sezone. "Ključni oslonac jačanja distribucije su zaposlenici s dugogodišnjim iskustvom, vozni park od preko 150 dostavnih kamiona,16 cash & carry i distributivnih centara u kojima se planira daljnja modernizacija prodajnih prostora i procesa", naglašavaju iz Fortenove.

Ističu i da će svi dosadašnji poslovni partneri Velpro-centra plus nastaviti biti važan dio poslovanja objedinjenog lanca, osobito Plus marketi i drugi mali trgovci kojima je Velpro dugogodišnji značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine u Hrvatskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Velpro-centar plus, kako se navodi, posluje s više od 450 pravnih subjekata pod brendom malih trgovina - Plusmarket te ima stratešku suradnju sa svim udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske.

Ujedno, s obzirom da je riječ o procesu pripajanja, nova kompanija će preuzeti obaveze iz svih postojećih ugovora i ugovorenih uvjeta distribucije, što se odnosi i na ugovore iz javne nabave. Velpro-centar plus će i dalje biti prisutan  u svim kanalima prodaje (Horeca i Retail), naglašava se u priopćenju.

Velpro-centar plus u Hrvatskoj ima 16 veleprodajnih centara, a ukupno zapošljava više od 800 radnika. Inače, Velpro je u okviru Konzuma poslovao do kraja 2015. godine. 

Predsjednik Uprave Konzuma plus Slavko Ledić u priopćenju ističe da će Konzum pripajanjem Velpro-centra plus dodatno ojačati svoju tržišnu poziciju u svim ključnim pokazateljima.

"Konzum će tako ostvarivati dodatnu milijardu kuna u ukupnim prihodima, mreža će se proširiti za 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj, a naš tim narast će na 11.000 zaposlenika. Od toga će 800 zaposlenika koji nam dolaze iz Velpro-centra plus usluživati više od 4.500 veleprodajnih kupaca", naglašava uz ostalo Ledić.

Direktor Velpro-centra plus Ivica Pivar podsjeća da je Velpro dosada bio najveća veleprodajna kompanija na hrvatskom tržištu, a nakon pripajanja s Konzumom dodatno će osnažiti svoje poslovanje, posebno daljnji razvoj i dugoročnu održivost.

"Značajne sinergije koje ćemo ostvariti kroz efikasnije upravljanje asortimanom, opskrbnim lancem i ukupnim poslovanjem, omogućit će nam veliko unaprjeđenje ukupne usluge prema krajnjim kupcima - u maloj trgovini i nezavisnoj maloprodaji, kroz Plus markete, HoReCu kao i u segmentu javne nabave", ističe Pivar. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS