Obavijesti

News

Komentari 158

VIDEO Vatromet u Zagrebu uz Covid potvrde, slavlje u Splitu... Kako je Hrvatska dočekala Novu

VIDEO Vatromet u Zagrebu uz Covid potvrde, slavlje u Splitu... Kako je Hrvatska dočekala Novu
50

Zagrebački doček Nove godine je u skladu s epidemiološkim preporukama pa je prostor za publiku ograđen, a Splićani dočekuju Novu u četiri ugostiteljske zone u sklopu splitskog Adventa

VIDEO

Zagrepčanke i Zagrepčani te gosti glavnog grada veselo su, uz pjesmu i ples, te spektakularni vatromet dočekali Novu godinu na Trgu bana Jelačića, a s njima je posljednje minute 2021. odbrojavao i poželio im sreću u 2022. gradonačelnik Tomislav Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatromet iznad Zagreba

Okupljene građane i goste Zagreba u Novu godinu uveo je Davor Gobac i Psihomodo Pop pjesmom "Sve će biti u redu", a to je bila i poruka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je Zagrepčankama i Zagrepčanima poželio sve najbolje i život "bez svih maski".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje diljem Hrvatske

Pokretanje videa...

Doček nove 2022. godine 02:20
Doček na Trgu, za ulazak u ograđeni dio potrebna je COVID potvrda

Doček Nove godine na središnjem gradskom trgu organizirao je Grad Zagreb, u skladu s epidemiološkim preporukama i odlukama pa je tako i prostor predviđen za publiku bio ograđen, a posjetitelji su imali i obavezne covid-potvrde.

Program je počeo u 20 sati koncertom Zagrebačke filharmonije posvećenom legendarnom britanskom sastavu Queen, čije su slavne skladbe izvodili u posebnim aranžmanima s trombonima.

Zagreb: Okupljanje građana za doček Nove godine na Trgu bana Jelačića

 

Potom su nastupili Filip Rudan, Lu Jakelić, Igor Drvenkar i ostali iz emisija The Voice i A strane.

Doček na Trgu, za ulazak u ograđeni dio potrebna je COVID potvrda

Prije dolaska na Trg bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao je beskućnike u prenoćištu u Kosnici, a potom i zaposlenike u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba i Policijskoj upravi zagrebačkoj. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Vatromet doček Nove godine 2022. 01:18

Zagrepčani i njihovi gosti Novu godinu su dočekali i na adventskim destinacijama, pa je tako doček bio organiziran na "Fuliranju", na Oleander terasi hotela Esplanade, na Akademiji likovnih umjetnosti i drugdje.

Doček na Trgu, za ulazak u ograđeni dio potrebna je COVID potvrda Doček na Trgu, za ulazak u ograđeni dio potrebna je COVID potvrda Doček na Trgu, za ulazak u ograđeni dio potrebna je COVID potvrda
14
| Foto: ILUSTRACIJA/Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Vatromet iznad Trga bana Jelačića za doček 2022. godine Zagreb: Vatromet iznad Trga bana Jelačića za doček 2022. godine
Novogodišnji vatromet iznad Zagreba Zagrepčani na Trgu dočekali Novu godinu uz Psihomodopop Novogodišnji vatromet iznad Zagreba

Uživo iz Petrinje

- Doček ovdje nije kao prije jer nema ljudi i to mi je jako žao. Nekad ih je ovdje bilo puno više. Inače živim u Zagrebu, ali uvijek me nešto vuče ovdje u Petrinju. Iako me vjerujem da će se nešto promijeniti i iduće godine, ono što bude, to će se promijeniti zahvaljujući nama, malim ljudima - rekla nam je sugovornica Kristina iz Petrinje.

Više o dočeku iz Petrinje pročitajte OVDJE.

U Splitu doček na četiri mjesta

Splićani i njihovi gosti Novu godinu večeras dočekuju u četiri ugostiteljske zone u sklopu splitskog Adventa, na bedemu Cornaru, Perivoju, Zvončacu i Mertojaku s različitim novogodišnjim programima.

U Splitu je neuobičajeno toplo, danas je izmjerena temperatura od 17 stupnjeva, a domaći i strani gosti u gradu pod Marjanom uživali su u sunčanom vremenu

Večeras je oko 10 stupnjeva, nema vjetra i vrijeme je naklonjeno svima koji će Novu godinu dočekati na otvorenom.

U Novu godinu u Perivoju, u samom središtu grada, posjetitelje uvode Marko Pecotić Peco i Silvia Dvornik, koji izvode domaće i strane hitove. U Perivoju su na ulazu tražili covid potvrde, a oni koji ih nisu imali mogli su se ondje testirati.

Na bedemu Cornaru goste u 2022. godinu uvodi XXS Band. 

Split: Doček Nove godine na Zvončacu uz TBF

Thrill Band počeo je zabavljati posjetitelje na Zvončacu u 20 sati. Od 22 sata ondje nastupaju TBF,  a posjetitelji su kupnjom ulaznice osigurali i testiranje na ulazu.

U četvrtoj zoni, na Mertojaku, održava se Kazetofon party na kojemu gosti besplatno uživaju u glazbenom programu DJ-a koji pušta najveće hitove osamdesetih i devedesetih godina.

Split: Doček Nove godine na Zvončacu uz TBF

Na sva četiri mjesta posjetitelji imaju bogatu gastronomsku ponudu.

Nekoliko minuta nakon ponoći u Fotoklubu Split u Marmontovoj ulici otvara se tradicionalna izložba fotografija mlade splitske autorice Lucije Drače. Najavljeno je da će izložbu posjetiti župan Blaženko Boban, a očekuje se i gradonačelnik Ivica Puljak.

Bit će to prvi kulturni događaj u Hrvatskoj u Novoj godini. 

Ovo je već druga godina zaredom da Split zbog pandemije ne organizira tradicionalni doček na Rivi.

Slavlje u Rijeci

Doček Nove 2022. godine u Rijeci Doček Nove 2022. godine u Rijeci

Osječani slavili na Trgu Ante Starčevića

Uz dočeke u svojim domovima i ugostiteljskim objektima Osječani su 2022. godinu dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Uz čaj i kuhano vino okupljene građane koncertnim nastupom zabavljao je Ivan Zak, a točno u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, novu 2022. godinu čestitali su im župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Doček Nove godine organiziran je u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, pa je Trg ograđen, a u Gradskoj upravi najavili su kako će u ograđeni prostor moći ući samo građani s valjanim covid potvrdama.

I ove godine na Silvestrovo organiziran je doček dječje Nove godine u Parku kralja Držislava, a uz nastup Mije Dimšić, najmlađim sugrađanima u podne su novogodišnje čestitke uputili župan Anušić i gradonačelnik Radić.

Tisuće Dubrovčana i gostiju na Stradunu

Dubrovčani i njihovi gosti, njih ukupno oko šest i pol tisuća, Novu su 2022. godinu dočekali na Stradunu uz koncert glazbenih skupina Vatra i Silente te uz spektakularni vatromet, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Na dobro vam došla 2022. godina. Neka vam donese puno zdravlja u sreće. Hvala 2021. što je otišla. Uživajte i živjeli!", poručio je Franković.

Dubrovački doček održan je s epidemiološkim mjerama jer se u ograđeni prostor pred pozornicom moglo ući samo s valjanom COVID potvrdom.

Program dočeka počeo je u petak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Domenicu na Stradunu, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik ispred crkve sv. Vlaha.

U subotu 1. siječnja 2022. godine navečer slijedi koncert klape Rišpet na Stradunu, dok će se u hotelu Rixos Premium održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Marca Tarduea uz glazbenice Maju Grgić, Luciju Pećar Končić i Tanju Ruždjak.

Prema informaciji gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi oko šest i pol tisuća gostiju, većinom iz regije, a otvoreno je dvanaest hotela.

Doček u Karlovcu

Karlovčani na Promenadi uz vatromet dočekali Novu 2022. godinu
Karlovčani na Promenadi uz vatromet dočekali Novu 2022. godinu

Iako je otkazan organizirani doček Nove godine brojni Karlovčani okupili su se oko glazbenog paviljona na Šetalistu dr. Franje Tuđmana i uz vatromet doćekali Novu 2022. godinu.

Karlovčani na Promenadi uz vatromet dočekali Novu 2022. godinu

POGLEDAJTE NOVOGODIŠNJI KONCERT LIDIJE BAČIĆ I PRIJATELJA: 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag