News

Komentari 12

FOTO: Ovako izgleda projekt zbog kojeg su uhitili šefa HRT-a

FOTO: Ovako izgleda projekt zbog kojeg su uhitili šefa HRT-a

Projekt sadrži 7 zgrada i 463 stana, od kojih najmanji ima 40 metara kvadratnih, a najveći 180 metara kvadratnih...

Danas je uhićen ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Prema neslužbenim informacijama, Kazimir Bačić se sumnjiči za trgovanje utjecajem, a Milan Lončarić za davanje mita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Istražitelji su danas bili u gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode i uzeli dokumentaciju vezanu za bivšu Tvornicu električnih žarulja (TEŽ).

Na njenom prostoru je planirana investicija Vrtovi svjetla investitora Milana Lončarića, koji je uhićen zajedno sa ravnateljem HRT-a Bačićem. Istražitelji navodno sumnjaju da je Bačić posredovao između Lončarića i Bandića tako što je nosio mito pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću vezano za tu investiciju.

Lokacija budućeg projekta se nalazi u naselju Sigečica, a administrativno pripadaju četvrti Trnje.

Vrtovi svjetla nalaze se južno od Vukovarske avenije, zapadno od Radničke ceste, istočno od Držićeve avenije i sjeverno od Slavonske avenije. Projekt sadrži 7 zgrada i 463 stana, od kojih najmanji ima 40 metara kvadratnih, a najveći 180 metara kvadratnih - napisano je na web stranici projekta.

Evo kako je projekt trebao izgledati

Pogledajte kako su od tada napredovali radovi

Pravomoćna lokacijska dozvola ishođena je 2019. godine, a građevinsku dozvolu su dobili 2020. godine. Iste te godine započeti su radovi.

Najčitaniji članci