News

Komentari 1

Francuska uhitila pogrešnog Saudijca, pustila ga na slobodu

Francuska uhitila pogrešnog Saudijca, pustila ga na slobodu

Pariški tužitelji su priopćili da su provjere pokazale da se uhidbeni nalog koji je izdala Turska ne odnosi na čovjeka uhićenog na pariškoj zračnoj luci

Saudijac uhićen na pariškoj zračnoj luci zbog sumnje da je povezan s ubojstvom saudijskog novinara i disidenta Jamala Khashoggija pušten je u srijedu na slobodu pošto su dužnosnici zaključili da je riječ o zamjeni identiteta, objavili su pariški tužitelji.

Francuski pravosudni izvori u utorak su objavili da se sumnjivac zove Khaled Aedh Al-Otaibi, jednako kao i bivši pripadnik saudijske Kraljevske garde koji je obuhvaćen američkim i britanskim sankcijama te se spominje u UN-ovu izvješću zbog upletenosti u Khashoggijevo ubojstvo u Turskoj.

Saudijsko veleposlanstvo u Parizu u utorak je ustvrdilo da uhićeni čovjek "nema ništa s tim slučajem".

Pariški tužitelji su priopćili da su provjere pokazale da se uhidbeni nalog koji je izdala Turska ne odnosi na čovjeka uhićenog na pariškoj zračnoj luci.

Khashoggi, novinar Washington Posta i kritičar saudijskog de facto vladara, prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, posljednji je put viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada 2018. Turske vlasti vjeruju da mu je tijelo raskomadano i uklonjeno. Njegovi posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

Najčitaniji članci