Obavijesti

News

Komentari 5

Francusku zastupnicu pokušao silovati senator? 'Dao mi je čašu šampanjca u kojoj je bila droga'

Francusku zastupnicu pokušao silovati senator? 'Dao mi je čašu šampanjca u kojoj je bila droga'

U razgovoru za BFMTV potvrdila je kako poznaje Guerriaua 10 godina i da ju je prošlog utorka pozvao na proslavu njegovog ponovnog izbora u senat. Trebali su se naći u restoranu, ali je on promijenio plan...

VIDEO

Francuski senator Joel Guerriau (66) uhićen je i ispitan prošlog tjedna u policiji zbog sumnje da je drogirao članicu parlamenta u namjeri da je siluje ili seksualno iskoristi.

Sandrine Josso, političarka iz centrističke stranke MoDem, o svemu je sada progovorila za francuske medije. Kazala je kako je još u stanju šoka.

Tvrdi kako želi podići svijest o "pošasti" stavljanja droge u piće u Francuskoj. Poručila je da se to može dogoditi bilo kome, bilo gdje, u bilo kojoj dobi, prenosi Guardian.

- Svatko može proći kroz ono što sam ja pretrpjela - izjavila je za France 5 TV, pozivajući vladu da nešto poduzme.

Francuski senator (66) uhićen zbog sumnje da je drogirao kolegicu kako bi je silovao
Francuski senator (66) uhićen zbog sumnje da je drogirao kolegicu kako bi je silovao

Guerriau, koji poriče bilo kakvu krivnju, suspendiran je iz svoje centrističke stranke Horizonti i suočava se s pozivima da podnese ostavku u gornjem domu, Senatu. Josso je optužila senatora da joj je dao čašu šampanjca s drogom ecstasy.

U razgovoru za BFMTV potvrdila je kako poznaje Guerriaua 10 godina i da ju je prošlog utorka pozvao na proslavu njegovog ponovnog izbora u senat. Trebali su se naći u restoranu.

- Ali onda je rekao da će to biti kod njega... jer će biti manje ljudi, manje buke i on će kuhati fajitas - navela je. Ističe kako je samo jednom bila u njegovom domu u proteklom desetljeću.

'Ponašao se čudno, prigušivao je svjetlo'

Tvrdi da je, dok je bila u dnevnoj sobi, Guerriau natočio šampanjac u svojoj kuhinji i donio joj ga. Prisjetila se kako je njegovo ponašanje bilo jako čudno. Kaže da je stalno okretao prekidač za prigušivanje svjetla.

- Ono što se činilo bizarnim je ta želja da se nekoliko puta kucnemo čašama, kako bih opet pila. Šampanjac nije imao normalan okus, bio je sladak - prisjetila se.

- Pogledala sam u kuhinju i vidjela sam ga s bijelom vrećicom koju je stavio u ladicu. I u tom trenutku, uz sve simptome koje sam imala, shvatila sam da me je drogirao. Već mi je bilo loše, srce mi je lupalo i rekla sam sebi: Bježi, drogirao te je - ispričala je Josso.

- Skupila sam snagu i iskoristila instinkt za preživljavanje te izašla iz stana rekavši da se vraćam na posao - rekla je i dodala kako je putem mobilne aplikacije naručila taxi. Kaže kako ju je Guerriau pratio liftom do izlaza te da je hodao za njom dvorištem i ulicom.

Pomogli su joj taksist i kolege koji su je dočekali i pozvali hitnu pomoć. Zatim je nazvala čelnika donjeg doma parlamenta, Yaëla Braun-Piveta, koji joj je pomogao da podnese prijavu policiji. Bolnički testovi koje je napravila navodno su otkrili prisutnost ecstasyja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C