Obavijesti

News

Komentari 177

Fuchs: I u školi će se gledati utakmice! Divjak: Sumnjam da će se roditelji složiti s time...

Fuchs: I u školi će se gledati utakmice! Divjak: Sumnjam da će se roditelji složiti s time...
6

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs iznenadio je javnost rekavši kako će se u školama moći gledati utakmice sa Svjetskog prvenstva u Katru, ako je većina za to. Mnogi se s njim ne slažu

VIDEO

Mislim da je ministar to nespretno izjavio ili da je možda malo izvađeno iz konteksta. Nadam se da će se uskoro korigirati, rekla je bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. U nevjerici je pročitala vijest o tome da je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao kako će se u školama moći gledati utakmice sa Svjetskog prvenstva u Katru, ako je većina za to.

Trebalo je unaprijed planirati

- Da bi se to ostvarilo, to bi trebalo biti unaprijed predviđeno u školskom kurikulumu jer za Prvenstvo se odavno znalo. Trebala bi biti predviđena i nadoknada propuštenih sati. Uz sve to i roditelji bi se trebali s time složiti, a uvjerena sam da mnogi roditelji misle kako je takvo što neprimjereno - rekla je bivša ministrica. Dodala je kako se možda može napraviti neki izuzetak ako bi Hrvatska, primjerice, ušla u finale, ali i tada je, tvrdi, pitanje bi li to bilo primjereno. 

Zagreb: Ministrica Divjak obratila se medijima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici


- To je jako teška tema koju prate brojne kontroverze vezane uz radnike koji su taj stadion radili bez socijalne i zdravstvene zaštite, potplaćeni, a puno ih je umrlo za to vrijeme. U tom kontekstu, trebalo bi razgovarati s učenicima o bojkotiranju gledanja Prvenstva. Radi se o državi koja zatire radnička prava kao i prava žena. Trebalo bi imati cjeloviti pristup sagledavanja te teme - uvjerena je Divjak. S njom se slaže i Igor Matijašić, ravnatelj Osnovne škole Milana Langa iz Bregane. 

Hoće li učenicima kasniti ručak?

- Volio bih da takve odluke budu jasne, a ne da se samo ovako brzinski bace pred nas. Ako će se utakmice doista gledati u školama, trebalo bi prvo preispitati većinu, roditelje i učenike, zatim vidjeti hoće li se one gledati u razredima ili zajednički... Osim toga, sigurno neće svi biti oduševljeni nadoknadom tih sati, a to je onda problem - rekao je Matijašić. Dodao je da ako im se dozvoli da gledaju prvu utakmicu, očekivat će gledanje i druge i svih ostalih te se pita - čemu onda služi škola. 

Navijači u Rijadu na nogometnoj utakmici Saudijska Arabija - Hrvatska


- Postavlja se i pitanje ako učitelji i učenici smiju gledati, zašto onda ne bi gledali i kuhari u školi. Znači li to onda da će učenicima u boravku kasniti ručak zbog utakmice - pita se ravnatelj. No, neće samo škole biti te u kojima će se možda pratiti utakmice.

Podsjetimo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je rekao kako je u srijedu planirana rasprava o prijedlogu proračuna za 2023. te da će se tog dana napraviti stanka od 11 do 13 sati zbog održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka.

Zagreb: Jandroković o novim napadima predsjednika Milanovića

Neki zastupnici su negodovali zbog toga, a Jandroković im je poručio da onda u to vrijeme rade nešto drugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa