Obavijesti

News

Komentari 26

Fuchs: Nastava zasad ostaje u školama, Bulj skuplja jeftine političke bodove na maskama

Fuchs: Nastava zasad ostaje u školama, Bulj skuplja jeftine političke bodove na maskama

Ministar je osudio preporuku sinjskog gradonačelnika Mire Bulja da se u tamošnjim školama ne nose maske. Bulja nisu poslušali ni ravnatelji, pa su maske obavezne i za učenike i za zaposlene u Sinju

VIDEO

Imat ćemo jednu zahtjevnu školsku godinu s obzirom na razvoj pandemije i pojave sve većeg broja zaraženih među mlađom populacijom. To je očekivano, s obzirom na delta sloj koji se upravo među mladima dosta ubrzano širi, kazao je prije sjednice Vlade ministar znanosti i obrazovanja.

- Zasad idemo ovako kako smo zamislili, a to je nastava u školama. Nema semafora prema kojem bi se određivalo kad će se prelaziti na online nastavu, pristupamo prilično individualno. Sad idemo s preporukom da se djeca ne stavljaju sva u samoizolaciju kad je jedno ili dvoje djece u školi bolesno - odgovorio je Radovan Fuchs na upit hoće li ponovo biti online nastave u većem opsegu.

Stožer u Sinju preporučio da se ne nose maske u školama, ali učenici i učitelji ih i dalje nose
Stožer u Sinju preporučio da se ne nose maske u školama, ali učenici i učitelji ih i dalje nose

Ministar se još jednom osvrnuo na situaciju s ocem koji je pušta dijete na nastavu u Krapinskim Toplicama, ali i odluku sinjskog gradonačelnika Mire Bulja da preporuči ukidanje obaveznog nošenja maski u školama. 

- Ovo je preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivali neki jeftini politički poeni. To je nažalost pojava i ja ću je sa svoje strane svakako osuditi. Nije u redu da se preko obrazovanja djece privlače mediji i javnost da to komentiraju - kazao je Fuchs.

Inače, u sinjskim osnovnim i srednjim školama odlučili su da će od četvrtka obavezno nositi maske, bez obzira na preporuke Bulja i tamošnjeg Stožera.

- Oko 300 učenika i 25 nastavnika u Gimnaziji Dinka Šimunovića danas na nastavi nosi obvezno zaštitne maske, a takvo stanje je i u drugim  srednjim i osnovnim školama u  Sinju - rekao je Hini ravnatelj te gimnazije Tomislav Bilić.

Rast korone među školarcima
Rast korone među školarcima

Dodao je kako su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Sinju u srijedu navečer međusobno konzultirali o obveznom nošenju maski za vrijeme nastave u školskim učionicama. Također je rekao kako je jedan učenik te Gimnazije pozitivan na covid infekciju, a 10 ih je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim.

Bilić je u priopćenju na stranicama Gimnazije Dinka Šimunovića, unatoč takvoj preporuci Stožera civilne zaštite Grada Sinja, istaknuo kako su i dalje na snazi mjere  o obveznom nošenju maski učenika i nastavnika tijekom nastave u učionicama.

"Ovim Vas putem izvješćujem da su u našoj školi i dalje na snazi dosad važeće mjere, uključujući i nošenje maski propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH", istaknuo je Bilić.

Gotovo 50 posto učenika lani je prošlo s peticom, no 1. razred srednje palo ih je čak 900
Gotovo 50 posto učenika lani je prošlo s peticom, no  1. razred srednje palo ih je čak 900

Dodao je da će eventualni prijedlog odluke o ukidanju ove mjere donijeti školski odbor, nakon što prikupi mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.