Obavijesti

News

Komentari 102

Gazda je sebi i obitelji isplatio gotovo 2,5 milijarde kuna?

Gazda je sebi i obitelji isplatio gotovo 2,5 milijarde kuna?
1

U prijavi stoji da je Agrokor potrošio 704 milijuna kuna na privatne troškove Todorićevih, 1.15 milijardi kuna koncern je isplatio Ivici kao zajam, a 758 milijuna je od nepripadajućih dividendi

VIDEO

Ivica Todorić sebi i članovima svoje obitelji na račune u Hrvatskoj i inozemstvu u samo dvije godine protupravno je isplatio skoro dvije i pol milijarde kuna. Stoji to u prijavi koju je protiv Todorića podnio izvanredni povjerenik Ante Ramljak, a čije je detalje objavio RTL-ov Direkt. U prijavi, između ostalog stoji, da je Agrokor potrošio 704 milijuna kuna na privatne troškove Todorićevih, 1,15 milijardi kuna koncern je isplatio Gazdi kao zajam, a 758 milijuna sjelo je Todoriću na račun na temelju nepripadajućih dividendi. Odlukom izvanredne uprave pod vodstvom Ante Ramljaka cijela uprava Agrokora iz Cibonina tornja jučer se preselila na Žitnjak. 

Moguća je i prodaja tornja. Ramljak je adresu preselio, ali je istodobno ostavio člana bivše uprave, Mislava Galića, na poziciji predsjednika uprave Jamnice.

Simbol carstva ide u povijest: Agrokorov vrh seli na Žitnjak
Simbol carstva ide u povijest: Agrokorov vrh seli na Žitnjak

Zaposlenici Agrokora d.d. od danas umjesto u Ciboninom poslovnom tornju rade u poslovnim prostorima na Žitnjaku, na adresi Marijana Čavića 1, priopćili su u ponedjeljak iz Agrokora navodeći kako je broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. 

Odluka o preseljenju donesena je, istaknuli su, s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. 

- Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku. Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima - priopćili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su