Obavijesti

News

Komentari 160

General Stipetić dobio svoj trg: 'On je i u smrti veći od njih...'

General Stipetić dobio svoj trg: 'On je i u smrti veći od njih...'
1

SAMO DVA IZASLASNIKA U rodnom Ogulinu general Petar Stipetić dobio je trg. Iako je pozvan državni vrh, došli su samo izaslanici...

VIDEO

Ni ja nisam znao da se u subotu otkrivala ploča na ogulinskom trgu koji će od sada nositi ime Petra Stipetića.

- Pročitao sam to i šokirao se. Mislim da su na otvorenju trebali biti i ministar obrane, i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, i državni vrh. General Stipetić ipak je to zaslužio, komentirao nam je jučer general Rahim Ademi.

Grad Ogulin odao je počast generalu Hrvatske vojske i heroju Domovinskog rata tako što trg u centru njegova rodnoga grada od sada nosi njegovo ime. Iako je na proslavu Dana grada i proglašenja trga pozvan državni vrh, stigla su samo dva izaslanika.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:52

- Poslali smo službene pozive i Uredu predsjednice i Uredu predsjednika Vlade, kao što to činimo svake godine. No oni se zbog ranije preuzetih obaveza nisu odazvali nego su na svečanosti bili izaslanik ministra obrane, viceadmiral Robert Hranj, i savjetnik ministra branitelja. To je velik događaj jer je general Stipetić jedan od najvećih i najboljih generala Domovinskog rata i državni vrh je trebao doći i odati mu počast - rekao je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.

General Petar Stipetić, složit će se mnogi, uvijek je bio prvi, a zadnji. Izvrstan operativac i strateg, jedan od rijetkih generala kojima se predao cijeli korpus. Naime, pukovnik vojske Krajine Čedo Bulat na Baniji kod Topuskoga general pukovniku Petru Stipetiću predao je 8. kolovoza 1995. godine 21. kordunski korpus i čestitao Hrvatskoj vojsci na pobjedi. Iako je 1991. godine napustio JNA, priključio se Hrvatskoj vojsci i iz Domovinskog rata izašao bez ijedne mrlje, država se nakon rata maćehinski odnosila prema generalu Stipetiću.

Potvrđuje to i bivši ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matić.

- Njega HDZ nikad nije volio jer je bio vojnik, nije se htio petljati u politiku i nije imao ničiju stranačku iskaznicu. Vrlo je nekorektno što nitko od državnog vrha nije nazočio otkrivanju spomen ploče u ogulinskom parku. Ali svaka im čast, ostali su dosljedni u tom nevoljenju Stipetića čak i nakon njegove smrti. Čak i u smrti pokazuje da je veći od svih njih. Klanjaju se ratnim zločincima, a čovjeka s kojim se mogu ponositi zataje - ogorčen je bivši ministar branitelja Predrag Matić.

Pokretanje videa...

00:31

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a