Obavijesti

News

Komentari 30

Gandhi je zbog bodybuildera ostavio ženu i četvero djece?

Gandhi je zbog bodybuildera ostavio ženu i četvero djece?
4

Gandhi je navodno ljubavniku napisao da ga vazelin podsjeća na njega te da mu se gadi i pomisao na seksa sa ženom. U stare dane je navodno spavao sa nećakinjom

VIDEO

Mahatma Gandhi bio je biseksualac koji je ostavio svoju suprugu i četvero djece zbog bodybuildera, inače njemačkog Židova, tvrdi autor kontroverzne knjige 'Velika duša: Mahatma Gandhi i njegova borba s Indijom'. 

Vođa indijske revolucije navodno je bio ludo zaljubljen u Hermanna Kallenbacha koji je iz Njemačke preselio u JAR i postao bogati arhitekt kao i Gandhijev sljedbenik. Zajedno su navodno dvije godine živjeli u kući koju je Kallenbach sagradio te se zakleli da će jedan drugome davati 'sve više ljubavi, takve ljubavi koju svijet još nije vidio', piše autor Joseph Lelyveld, bivši izvršni urednik New York Timesa.

Ne mogu zamisliti ništa ružnije od odnosa muškarca i žene, navodno je rekao Gandhi

Gandhi su s 13 godina oženili za 14-godišnju Kasturbai Makhanji, no nakon što su dobili četvero djece, razveli su se 1908. godine kako bi on mogao biti s ljubavnikom.

- Tvoj portret stoji mi na kaminu. Kamin je nasuprot mog kreveta, napisao je Gandhi u pismu Kallenbachu. Pisao je i kako ga vazelin i vata podsjećaju na Nijemca. Sebe je zvao 'Gornji dom', a ljubavnika 'Donji dom' te je od Kallenbacha tražio da obeća da neće požudno gledati nijednu ženu. "Ne mogu zamisliti ništa ružnije od odnosa muškarca i žene", kasnije mu je navodno rekao. 

Par se rastao 1914. kad se Gandhi vratio u Indiju, a Kallenbach nije mogao s njim zbog Prvog svjetskog rata. Ostali su u kontaktu putem pisama. Autor knjige piše i da je Gandhi u 70-im godinama spavao sa svojom 17-godišnjom pra-nećakinjom i drugim ženama i to trudeći se da se ne uzbudi seksualno. 

U knjizi autor piše i da je Gandhi bio rasistički nastrojen prema crncima iz JAR-a. 

- Odveli su nas u zatvor namijenjen kafirima (pogrdan naziv za crnce u Africi). Jasno nam je bilo zašto nas nisu stavili s bijelcima, no spustiti nas na istu razinu kao domorodce bilo je previše. Kafiri su necivilizirani, navodno je Gandhi rekao jednom prilikom. 

Očekuje se burna reakcija Gandhijevih sljedbenika na knjigu, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa