Obavijesti

News

Komentari 7

Grlić Radman: Primanje RH u Vijeće Europe je bilo postignuće

Grlić Radman: Primanje RH u Vijeće Europe je bilo postignuće

Hrvatska pošta je 5. studenog 2021. izdala prigodnu poštansku marku "25. obljetnica primitka Republike Hrvatske u Vijeće Europe" te omotnicu s prigodnom markom s otisnutim žigom

VIDEO

Hrvatska je prije 25 godina postala članica Vijeća Europe i to je bilo "veliko postignuće", rekao je u subotu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na Cvjetnom trgu u Zagrebu gdje je sudjelovao u obilježavanju te obljetnice.

Ministar je podsjetio da je Hrvatska 6. studenoga 1996. postala članicom "najstarije europske integracije čija je uloga bila jačanje europskog jedinstva i blagostanja i prosperiteta, naravno kroz promicanje zajedničkih vrijednosti i načela zaštite temeljnih ljudskih prava i sloboda, demokracije i vladavine prava".

Grlić Radman: S Milanovićem očekujem konstruktivan dijalog
Grlić Radman: S Milanovićem očekujem konstruktivan dijalog

"Prije 25 godina to je bilo veliko postignuće što je Hrvatska primljena u Vijeće Europe. Naše članstvo govori da smo usvojili sve njezine standarde, da primjenjujemo temeljna ljudska prava i sve slobode", rekao je ministar novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danas je Hrvatska aktivna članica Vijeća Europe, a hrvatski predstavnici i stručnjaci u tijelima Organizacije te u okviru međuvladine i međuparlamentarne suradnje sudjeluju u donošenju svih politika i dokumenata VE-a, istaknuo je ministar.

Kao najveće priznanje naporima Hrvatske u okviru Vijeća Europe, ali i na nacionalnoj razini, istaknuo je izbor bivše potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu VE-a 26. lipnja 2019.

To je, kako je rekao, najviša hrvatska funkcija do sada u nekoj međunarodnoj organizaciji.

'Vlada će pomoći ostvarenju svih ciljeva bokeljskih Hrvata'
'Vlada će pomoći ostvarenju svih ciljeva bokeljskih Hrvata'

Po njegovim riječima, Hrvatska je svoju posvećenost europskim vrijednostima dodatno potvrdila kroz predsjedanje najvažnijim izvršnim tijelom VE-a, Odborom ministara u drugoj polovini 2018. godine.

U okviru niza aktivnosti obilježavanja 25. obljetnice primitka Hrvatske u Vijeće Europe, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je danas postavilo promidžbeni štand na Cvjetnom trgu u Zagrebu s ciljem približavanja građanima važnosti Vijeća Europe i hrvatskog članstva u toj organizaciji.

Na promidžbenom štandu Ministarstva također sudjeluju Ured Vlade za ravnopravnost spolova, Ured Vlade za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo turizma i sporta.

Hrvatska pošta je 5. studenog 2021. izdala prigodnu poštansku marku "25. obljetnica primitka Republike Hrvatske u Vijeće Europe" te omotnicu s prigodnom markom s otisnutim žigom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a