Obavijesti

News

Komentari 25

Glavaš: Ne bi me iznenadilo da mi sud ponovno odredi pritvor

Glavaš: Ne bi me iznenadilo da mi sud ponovno odredi pritvor
8

Branimir Glavaš došao je u nedjelju na izborni skup općinskog ogranka HDSSB-a u Slavonski Šamac, što je ujedno bio prvi politički istup nakon podužeg izbivanja

VIDEO

Branimir Glavaš došao je u nedjelju navečer na izborni skup općinskog ogranka HDSSB-a u Slavonski Šamac, što je ujedno bio prvi politički istup nakon podužeg izbivanja zbog izdržavanja zatvorske kazne.

- Do kada će trajati ova desetogodišnja pravosudna tirada protiv mene i moja desetljetna borba za dokazivanje istine i pobjedu pravne države u državi teško je predvidjeti jer mi ipak živimo u Hrvatskoj. Jer, Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na odluku Ustavnog suda da me se pusti iz još jednog u nizu pritvora u Remetincu. Ne bi me uopće iznenadilo da mi Vrhovni sud ponovno odredi pritvor. U tom slučaju Ustavni sud zadržava pravo ustavnopravnog nadzora nad ovim mojim predmetom, a što znači da bi se Ustavni sud u vrlo kratkom vremenu očitovao i duboko se nadam da ako me i po sedmi puta pritvore da će Ustavni sud ukinuti odluku Vrhovnog suda i pustiti me na konačnu slobodu, ukine prvostupanjsku presudu i cijeli postupak pokrenuti ispočetka - rekao je Glavaš.

Ivica Galović/PIXSELL

Glavaš dodaje da će se sve to riješiti u narednih nekoliko dana. Nada se pobjedi prava, pravde i razuma. Naglasio je da je politika u njegovom slučaju bila umiješana od prvog dana sudskog progona.

- Progon protiv mene krenuo je, za tri mjeseca bit će točno deset godina, pod vodstvom Ive Sanadera i tadašnje HDZ-ove svite oko njega, a logistiku su pružali tadašnji šef tajne obavještajne službe Karamarko i njegov kum Vladimir Faber, kojeg je Karamarko predložio Sanaderu da dođe po zadatku u Osijek i da konstruira optužnicu protiv mene i preda me pravosuđu, a kada jednom uđete u pravosudni žrvanj onda tu nema kraja. Ako se vlast usudi na takav način obračunavati sa mnom koji sam ovu državu stvarao 1990. godine onda se s pravom pitam što bi ta država i takav jedan politički sustav zloupotrebljavajući hrvatsko pravosuđe učinio običnom građaninu. U stanju su uništiti svakog čovjeka zloupotrebljavajući pravni sustav političkim nalozima, to sam osjetio na svojoj koži, ali duboko vjerujem da ću u konačnici ja pobijediti - zaključio je Branimir Glavaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu