Obavijesti

News

Komentari 40

Gljiva zapalio ćeliju, čuvari se nagutali dima u izvlačenju ljudi

Gljiva zapalio ćeliju, čuvari se nagutali dima u izvlačenju ljudi
3

Trojica zatvorskih čuvara koji su pravovremenom reakcijom spriječili tragediju u Remetincu do daljnjeg su na bolovanju. Oni i zatvorenici nagutali su se dima, no srećom nitko nije teže ozlijeđen

VIDEO

Nazif Gljiva (34), višestruki osuđenik koji je po zatvorima proveo više od polovice života, u srijedu u 12.30 sati je u zaključanoj ćeliji, koju je dijelio s još četvoricom zatvorenika, zapalio madrac i papire.

Pravosudni policajci brzo su reagirali i otključali vrata pa su četvorica Gljivinih cimera izašli dok su Gljivu, koji nije htio izaći, morali izvući iz zapaljene ćelije. Potom su zgrabili aparate za gašenje požara i uspjeli ugasiti požar koji se mogao brzo proširiti zatvorskim odjelom pod posebnim nadzorom na kojem se nalaze zatvorenici koji primaju različite vrste terapija. Iz susjednih ćelija izveli su i druge zatvorenike. Osim što su se nagutali dima nitko nije teže ozlijeđen, a trojica pravosudnih policajaca su, nakon što su im u Klinici za plućne bolesti Jordanovac pružili liječničku pomoć do daljnjeg ostali na liječenju. Što je Gljivu nagnalo na ovaj potez zasad nije poznato. 

Nazif Gljiva svojih 15 minuta slave imao je još kao dječak.  Krao je na desetke automobila koje je vozio dok je imao benzina ili dok se ne bi sudario. Poslije čak ne bi ni bježao. Sve je to, naime, radio dok nije napunio 14 godina jer je znao da ne može kazneno odgovarati za svoje ponašanje. Kasnije je završio u odgojnim zavodima, a poslije i u zatvorima. Dok je  2010.  godine služio kaznu od četiri godine zatvora zbog serije krađa i provala, u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu pokušao je ubiti drugog zatvorenika.

U noći na 30. siječnja 2010. bez ikakvog je povoda pokušao ubiti Antu Barića. Lice mu je pritisnuo u jastuk, vičući da će ga ugušiti. Obojica su bili smješteni na neuropsihijatrijskom odjelu BOLS-a, a tragediju su spriječili ostali zatvorenici koji su vičući  pozvali pravosudne policajce koji su potom svladali Gljivu.

Za pokušaj ubojstva Gljiva je na zagrebačkom Županijskom sudu bio osuđen na dvije godine zatvora. Iz Ministarstva pravosuđa, pod kojim se nalazi i Uprava za zatvorski sustav, u četvrtak nisu odgovorili hoće li i kako sankcionirati Gljivu niti hoće li protiv njega podnijeti kaznenu prijavu te za koje kazneno djelo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji