Obavijesti

News

Komentari 35

Glumica Neda Arnerić: Prijetili su mi zato što sam se svlačila

Glumica Neda Arnerić: Prijetili su mi zato što sam se svlačila
1

Glumica Neda Arnerić najradije se sjeća uloga koje su od nje iziskivale potpunu promjenu, a to su bili filmovi u kojima je glumila seljanku ili prostakušu s ulice

VIDEO

Dok je kao plavokosi djevojčurak sa šiškama snimala prve filmove zvali su je “mala Neda”. Kad je narasla, postala je zavodnica za kojom su uzdisali muškarci. Diva kinematografije bivše Jugoslavije, Neda Arnerić (61) i danas ima šiške, ali kosu boji u vatrenocrvenu. Zadržala je dječački duh kojim i danas šarmira. U gotovo 50 godina karijere ostvarila je stotinjak uloga. Dobila mnoštvo nagrada, među kojima i dvije pulske Arene

Express: Smeta li vam to što su vas nazivali seks simbolom, iako ste u karijeri snimili niti pet filmova koji su koketirali s erotskim žanrom?

Novinari nisu dobro bili obaviješteni. (smijeh) Bila sam obnažena samo jednom u životu u svom najljepšem filmu Lordana Zafranovića ‘Praznik kurvi’ koji jako volim i dva puta su mi se vidjele gole grudi jednom u filmu ‘Kvar’ i drugome u filmu ‘Ko to tamo peva’ i časna riječ, to je bilo sve od moje golotinje. Tako je to u nas, krene fama o nekome i onda se svi nalijepe na to. Osim toga, nisam živjela u vremenu kad je ta vrsta filmova bila baš poželjna. Sjećam se kad su prvi put na RTS-u u 20 sati pustili film ‘Kvar’ koji počinje s ljubavnom scenom muža i žene koje smo igrali Aleksandar Berček i ja. Nakon toga smo te, čini mi se 1978. godine dobivali takva ružna, prijeteća pisma i ja i moji roditelji, produkcija filma. Nisu štedjeli ni redatelja Miloša Radivojevića jer je u udarnom večernjem terminu ‘pred djecom’ prikazano obnaženo tijelo Nede Arnerić. To je tada bio strašan skandal. Da sam slučajno htjela snimati porniće, morala bih otići iz Jugoslavije, jer toga tada nije bilo kod nas.

Express: Kako danas gledate na te ‘obnažene’ scene koje ste snimili?

Nisam od toga pravila bauk jer sam velik profesionalac. Počela sam raditi već s 13 godina, tako da za mene dođe na isto skinuti se ili preplivati rijeku.


Express: Imali ste ulogu u filmu ‘Tri karte za Hollywood’. Žalite li danas što možda niste probali ostvariti svjetsku karijeru?

Ma ni govora! Kao što nikad nisam bila za politiku, tako nisam bila ni za ostvarenje neke svjetske karijeru. Zašto? Jer nisam dovoljno ambiciozna i dovoljno spremna cijeli život podrediti poslu. Meni su prije svega važni moja obitelj, prijatelji, putovanja, neke lijepe normalne i jednostavne stvari. Kad se radi na izgradnji svjetske karijera, tome svemu tu nema mjesta.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...