Obavijesti

News

Komentari 70

'Godina lisice': Izašle iz šume, leže pred kućama, jedu iz ruke

'Godina lisice': Izašle iz šume, leže pred kućama, jedu iz ruke
10

Zakon ne dopušta da se divljač ustrijeli u krugu 300 metara od naselja. Pametne lisice brzo su shvatile da ih nitko neće dirati ako se povremeno dođu najesti u grad

VIDEO

Zakon o lovstvu ne dopušta da se divljač ustrijeli u krugu 300 metara od naselja. Pametne lije brzo su shvatile da ih nitko neće dirati ako se iz hranom sve siromašnijih šuma povremeno dođu najesti u grad, tvrde lovci.

Stanovnici iz raznih dijelova Hrvatske znali su ih viđati i prijašnjih godina, ali isključivo noću.

- Pozirala mi je pred kućom dok sam je fotografirala. Susjedi me zafrkavaju da imam novog psa. Lisice svakih nekoliko dana viđamo oko kuća usred bijela dana - kaže Irena Crljenković (40) iz Drškovaca kraj Požege

Kći (12) zbog straha više ne pušta u bazen pred kućom. Lisicama je okupljalište na groblju gdje Drškovčani često pronalaze strvine peradi.

24sata

Posljednjih dana problema s lisicama imaju i stanovnici Pakraca i Lipika. Nakotile su se u razrušenim kućama užeg centra oba slavonska grada.

- Djeca se negdje moraju igrati, a na ulici više nije sigurno. Nitko nam ne želi pomoći - ogorčen je Pakračanin Ivan Baschiera

Zabrinuti građani su obavijestili veterinare i policiju, ali nema baš nikakvog pomaka. Petar Kvesić iz podsljemenske zone u Zagrebu, gdje se lisice često pojavljuju, uspio se s njima čak i sprijateljiti. Tvrdi kako mu je jedna od njih ušla u automobil i čak jela iz ruke.

Čitateljica Lana Vodopija je prije nekoliko dana fotografirala lisicu koja je bez straha prilazila ljudima na zagrebačkom groblju Mirogoj u 14 sati.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tvrde kako kod nas nema bijesnih lisica otkako je prije četiri godine počelo cijepljenje iz zraka.

- Nakon toga je došlo do povećanog razmnožavanja - rekao nam je veterinar Siniša Horvat.

Mlada lisica šetala Mirogojem

Čitateljica tvrdi da je lisica bez straha prilazila ljudima i s njima se fotografirala. Pojavila se usred bijela dana, u 14 sati.     

Lisice i u Drškovcima kraj Požege

Lovci ne smiju pucati u naselju, a veterinari tvrde kako divljač nije njihov posao. Građani planiraju stvar uzeti u svoje ruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik