Obavijesti

News

Komentari 61

Golim grudima na biralištu u Italiji zaskočila Berlusconija

Golim grudima na biralištu u Italiji zaskočila Berlusconija
4

Djevojka se probila iza fotoreportera i na brzinu skinula majicu. Bivši talijanski premijer, čijoj stranci ankete na parlamentarnim izborima daju najviše šanse za pobjedu, pobjegao je glavom bez obzira

VIDEO

Članica feminističke grupe Femen golih grudi skočila je na stol biračkog mjesta u Milanu, gdje je netom prije glasao bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi.

POGLEDAJTE GALERIJU:

A topless activist of women's rights group Femen interrupts voting as Forza Italia party leader Silvio Berlusconi casts his vote at a polling station in Milan Forza Italia party leader Silvio Berlusconi casts his vote at a polling station in Milan Forza Italia party leader Silvio Berlusconi poses for a selfie after casting his vote at a polling station in Milan
4
| Foto: STEFANO RELLANDINI

Djevojka se probila iza fotoreportera i na brzinu skinula majicu. Nakon što je skočila na stol, viknula je: “Berlusconi, tvoje vrijeme je prošlo!”. Bivši talijanski premijer, čijoj stranci ankete na parlamentarnim izborima daju najviše šanse za pobjedu, pobjegao je glavom bez obzira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Birališta bi se trebala zatvoriti u 23 sata, a dotad će se vjerojatno i nešto povećati izlaznost koja je polovicom dana iznosila 19,4 posto, četiri postotna boda više nego 2013.

Prvi rezultati očekuju se tek tijekom noći, s obzirom na složen izborni sustav.

Rezultate je teško pretpostaviti jer zakon zabranjuje ispitivanja javnoga mnijenja u posljednja dva tjedna kampanje. Po onima koja su objavljeni prije toga roka u vodstvu je Berlusconijev desni blok.

Prije nego što je zabrana stupila na snagu ankete su davale Berlusconijevom bloku gotovo 40 posto, a Pokretu pet zvijezda i lijevom bloku Demokratske stranke nešto ispod 30 posto svakom.

Analitičari su suglasni da su dva najizglednija postizborna scenarija ili još jedan 'comeback' bivšeg i skandalima obilježenog premijera Silvija Berlusconija ili parlamentarna pat-pozicija u kojoj nijedna strana neće moći sastaviti vladu.

Premda Berlusconijev blok sastavljen od nekoliko stranaka desnice ili desnog centra vodi u anketama ispred Pokreta pet zvijezda (M5S) ankete ukazuju na to neće osvojiti potpunu kontrolu nad parlamentom, a interne podjele u koaliciji nimalo mu ne pomažu, što budi  sumnje da je Berlusconi sposoban, ako se i domogne vlasti, održati se na njoj.

Imajući to u vidu, mnogi analitičari predviđaju postizborno preslagivanje u kojem će Berlusconi i Demokratska stranka (PD) lijevog centra udružiti snage po uzoru na veliku koaliciju koja vlada Njemačkom od 2013.

Sadašnji predsjednik vlade Paolo Gentiloni, pouzdani kadar DS-a koji uživa poštovanje cijelog političkog spektra, ili predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, bivši Berlusconijev glasnogovornik, spominju se kao mogući kompromisni kandidati za premijera.

Dok je većina političkih dužnosnika glasala u miru, Silvio Berlusconi doživio je veliko iznenađenje: militantica Femena skočila je na stol pred njega golih grudi. "Berlusconi, vrijeme ti je isteklo", stajalo je u poruci ispisanoj na njezinom golom poprsju.

Na izlasku s glasačkih mjesta, mnogi su birači izgledali nezadovoljno, piše agencija France presse.

"Kampanja je bila kompleksna i prilično gadljiva, uključivo i od stranke stranke za koju sam glasao", rekao je 24-godišnji frizer Mirko Canali, glasač PD-a.

"Glavni problem ove zemlje je korumpiranost političke klase i njezina povezanost s moćnim lobijima, banke, poslovni svijet, zajedničko zlo čitavog svijeta ali posebno duboko u Italiji", kazao je 48-godišnji Massimiliano.

"Presuda protiv Italije je uvijek ista: zemlja živi u permanentnoj nestabilnosti. Nemogućnost vladanja postala je  endemska bolest", stoji u uvodniku lista La Repubblica.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu