Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Goran: Moje slikovnice imaju poruku i vesele svu djecu

U sklopu projekta ‘Zmaj Anđelko pomaže djeci’ Goran svojim pričama uveseljava djecu. Izdao je prvu slikovnicu koja je interaktivna i namijenjena djeci koja žive u skromnim socijalnim uvjetima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
3 komentara

Anđelko je mladi, znatiželjni zmaj koji jednog dana ugleda velike zmajeve s dugačkim repovima i poželi biti kao i oni, govori nam Goran Čučković (38), autor slikovnice “Zmaj Anđelko i dugački rep”.

To je njegova prva izdana slikovnica, koja je interaktivna i namijenjena djeci koja žive u skromnim socijalnim uvjetima te onima koja se bore s nekim zdravstvenim problemima. Goran boluje od mlohave tetraplegije i teško se kreće. Ideja o pisanju dječjih priča rodila se sasvim slučajno.

- Sjedio sam na kauču i dobio iznenadni nalet kreativne energije. Tada sam odlučio početi pisati - rekao je Goran dodavši da inspiraciju nalazi posvuda, često gledajući svoja tri sina u svakodnevnim zgodama.

Od rađanja same ideje za slikovnicu, pisanja, promocije i pronalaženja sponzora, Goran sve radi sam. Dosad je napisao četiri priče i, kako kaže, nada se da će do proljeća izdati još barem dvije. U planu je i prijevod slikovnica na druge jezike, kao i izdavanje e-slikovnice, koju Goran želi plasirati na globalno tržište.

- Sretan sam jer imam mogućnost usrećiti djecu - zaključio je Goran.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message